Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Indický vlak / foto: Shutterstock

Chtěl vidět vlak duchů, zabil ho vlak opravdový

Nepěkná hříčka osudu.

Někteří lidé věří na duchy. Obvykle je to neškodný koníček, nikoliv však v tomto případě. Devětadvacetiletý Američan Christopher Kaiser spolu s přáteli vyhlíželi takzvaný „vlak duchů“, jenže došlo k tragédii a muže srazil vlak skutečný.

Tajemná legenda
Christopher a dvanáct dalších lidí čekalo na jednom mostě v Severní Karolíně na tajuplný úkaz, který se zde údajně objevuje každý rok. A to na výročí nehody vlaku, která se zde stala v roce 1891 a v níž zemřelo 30 lidí. Vlak tehdy vykolejil a zřítil se do rokle.

Od té doby jsou prý každého 27. srpna na místě slyšet zvuky brzdícího a vykolejujícího vlaku. Do toho se ozývá houkání a křik cestujících.

Každoročně se na místě scházejí lidé a pravdivost legendy často potvrzují. Při stém výročí nehody se na mostě sešlo 150 lidí.

Další tragédie
Tentokrát se ale všechno vymklo a na místě se stala další tragédie. Když fandové pověr vyhlíželi vlak duchů na mostě v kolejišti, ozvala se najednou blížící se lokomotiva. Všichni začali utíkat. Bezpečný prostor byl vzdálen zhruba padesát metrů.

Někteří to stihli, jeden skočil dolů do rokle a přežil. Kaiser běžel spolu se ženou, kterou těsně před srážkou také stačil srazit do rokle, kde padala asi devět metrů a vyvázla odsud se zraněními.

Samotný Christopher Kaiser to už ale nestihl, vlak ho srazil a tlačil několik desítek metrů před sebou. Neměl šanci přežít.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 9