Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Operace / foto: shutterstock

To je „maso“: Největší nádor na světě vážil 25 kg!

Rakovina je děs a málokdo ji přežije. Ovšem žena z Argentiny měla štěstí, i když její nádor byl poněkud větších rozměrů...

Těhotná v 54 letech?
Všechno to začalo před rokem a půl. Čtyřiapadesátiletá žena z argentinského města Lomas de Zamoa den ode dne přibírala na váze. Dokonce tak, že sousedky si o ní začaly špitat, jestli náhodou není ve svém pokročilém věku těhotná. Když žena výsměch okolí nemohla snést, udělala si těhotenský test, který byl samozřejmě negativní.

Zoufalá boubelka tedy začala hledat příčinu své otylosti jinde. Zpočátku si myslela, že za její oblé tvary může špatná strava. Ale i když odbourala všechny své kulinářské hříchy, její tělo se hrůzně zvětšovalo.

magazin.cz

Tlustá kvůli nádoru
„Byla jsem tak tlustá, že jsem nemohla ani chodit. Snažila jsem se shodit pár kilo různými dietami a pohybem, ale nic nepomáhalo. Nakonec jsem se rozhodla navštívit lékaře,“ svěřuje se žena. Tam se však dozvěděla šokující pravdu: za její „křivky“ může nádor! Odborníci doporučili nemocné, aby kontaktovala nemocnici Grandulfo, kde se na onkologické zákroky specializují.

Nádor jako paterčata
Měla to být „obyčejná operace“, ovšem to, co přišlo na jejím konci, nikdo nečekal. Lékaři ženě vyjmuli z břicha nádor o váze 25,5 kilogramů!

„Ano, věděli jsme, že se jedná o velký tumor, ale netušili jsme, že je tak obrovský. Vždyť váhou odpovídal hmotnosti čtyřletého dítěte,“ podivuje se doktor Oscar Lopez z nemocnice Grandulfo a pokračuje: „Přiznám se, že jsem nic takového za svou praxi neviděl. Je to stejně šílené, jako by tato žena čekala paterčata.“

O třice kilo lehčí
Zbavit se takového „břemene“ však nebylo lehké. Tým specialistů musel ženě provést laparotomii - chirurgický zákrok, při němž ženě odoperovali dělohu, vaječníky a kýžený nádor. Operace trvala celých osm hodin a pacientce se po ní znatelně ulevilo. „Před zákrokem jsem vážila 156 kilo, teď mám skoro o 32 kilo méně. Kéž bych mohla takto rychle hubnout,“ žertovala šťastná žena.

Rekordní „macek“
Její nádor o hmotnosti 25,5 kilogramů a délce 43 centimetrů je světovou raritou. Dokonce byl zapsán i do Guinessovy knihy rekordů.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 40