Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Thomas Blackthorne / foto: repro Youtube

VIDEO: Pozor, jazyk někdy unese víc než ruka!

Někdo má silné paže, někdo zase jazyk. To je případ Angličana Thomase Blackthornea, který je schopen svým jazykem unést i dvanáct kilo.

Pan provokatér
Hned v úvodu je nutné říci, že Thomas Blackthorne je chlapík, který má trochu „cirkusácké manýry“. Začínal jako polykač mečů. Brzy se vypracoval tak daleko, že kromě šermířských zbraní bylo jeho hrdlo schopno požít i poněkud „tvrdší“ kalibr.

Řeč je o monstrózní vrtačce na beton - Blackthorne polkl její vrták a přežil. Přestože z pohledu běžného smrtelníka by mu tak dlouhý a tlustý předmět rozmašíroval vnitřnosti.

Co na srdci, to na jazyku
Blackthorne má rád show. Proto se rozhodl, že nebude sázet pouze na své „vycvičené hrdlo“, ale naučí se i nové kousky se svým jazykem. Jeho žhavou novinkou se stalo „kulturistické číslo“ , při němž jazykem uzvedl celých dvanáct kilo!

Těžká pětiminutovka
Myslíte si, že se dá jazykem uzvednout dvanáct kilo? Taková otázka se šuškala v hledišti (ale i na jevišti) známé italské show Circo Massimo.

Angličan Thomas Blackthorne však nenechal nikoho na pochybách. Nejdříve si do jazyku zasadil kovový hák, na který pak umístil obří, dvanáctikilovou krabici plnou těstovin. Jeho úkol byl jednoduchý - udržet v jazyku toto „závaží“ po dobu pěti sekund.

Jazyková zkouška

Věřte - nevěřte, podařilo se mu to! Za odměnu byl Thomas Blackthorne zapsán do Guinessovy knihy rekordů. Ačkoliv Angličan se ze svého úspěchu radoval, vyrojili se davy pochybovačů, kteří považovali jeho výkon za nemožný, tudíž za podvod.

Podle samotného Thomas Blackthornea je možné, aby lidský jazyk uzvedl takovou váhu: „Hodně důležitý je přitom postoj. Já jsem zvolil pozici, která mi umožnila držet dobrou tělesnou rovnováhu a zároveň při vzpírání zapojit i zádové svalstvo. A jazyk? O ten jsem se nebál. Je ohebný a zároveň silný - vždyť je to sval!“

Jedna taška navíc
Mít dobře vytrénované ruce, a potažmo i jazyk, se občas hodí. Třeba při slevových nákupech v supermarketu. Člověk si pak může do vozíku leccos přihodit - že jo, pane Blackthorne?:-)

Video:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 13