Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Britney pro Candie´s / foto: Candie´s

Nevinnost v nebezpečí: Lady Gaga, Rihanna i Britney podněcují dětské násilí!

Hvězdy kazí mládež...

Videoklipy Lady Gaga sice posbíraly osm prestižních cen MTV Video Music Awards, ale… Kvůli nezpochybnitelně zobrazovanému sexu a erotické symbolice je americká popová superstar špatným vzorem pro mládež.

Tvrdí to alespoň Stephanie zu Guttenbergová, předsedkyně německé sekce mezinárodní organizace Innocence in Danger (Nevinnost v nebezpečí), která se zaměřuje proti zneužívání dětí ve světě.

Lady Gaga kazí děti?
Newyorská rodačka s italskými kořeny, vlastním jménem Stefani Joanne Angelina Germanotta, sází na náznaky erotiky a přitom zdůrazňuje ženskou sexualitu. Podle internetového portálu derwesten.de přitom v nejbizarnějších kostýmech představuje ztělesnění fantazií mužů i žen. Lady Gaga se pohybuje na samé hranici ještě povoleného - a pro mnohé také balancuje přímo na hranici nevkusu.

Zmíněná bojovnice proti zneužívání dětí Stephanie zu Guttenbergová míní, že videoklipy Lady Gaga obsahují "jednoznačně příliš mnoho sexu".

Kdo je ještě mravně závadný?
V tisku horuje také proti dalším popovým hvězdám - na paškál si bere Rihannu, Christinu Aguilerovou i Britney Spearsovou. Ty prý na obrazovkách a monitorech vypadají jako pornostars.

Tím podle zu Guttenbergové předkládají mládeži "falešný obrázek sexuality". Pod jeho vlivem se pak děti často dopouštějí násilí s erotickým podtextem.

"Stížnosti na obsah videoklipů jsou spíše vzácné," tvrdí naopak dr. Peter Widlok, mluvčí úřadu pro média německého spolkového státu Severní Porýní-Westfálsko.

Jen ojediněle byly zaznamenány vážnější výhrady proti klipu Lady Gaga nazvanému Alejandro. Excentrická zpěvačka se v něm prezentuje jako "svatá děvka" a zobrazuje sex včetně erotiky mezi lidmi téhož pohlaví i sado-maso. Vše pak Lady Gaga "korunuje" tím, že - oděna v červenobílém oblečení z latexu - spolkne růženec.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 19