Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Fi Star Stone / foto: repro Daily Mail

Rodila a při tom psala na Twitter! O porodu...

Zážitky z první ruky.

Pro většinu žen je porod šťastnou, ale zároveň velice náročnou situací. Rozhodně ne takovou, ze které by chtěli sdílet zážitky s tisícovkami dalších.

Matky se bojí
Jedna mladá matka ale dokázala jak rodit, tak zprostředkovávat své zážitky on-line prostřednictvím internetové služby Twitter.

Fi Star-Stone tvrdí, že byla předurčena k tomu, aby o svém třináctihodinovém porodu, který proběhl bez utišujících léků, referovala všem potenciálním matkám a rozbila tak mýty o rození dětí.

Zprávy čtyřiatřicetileté ženy sledovaly stovky lidí, mezi kterými byly dokonce některé celebrity.

Pravdou je, že paní Star-Stone má k oboru blízko. Pracuje jako sestřička v jeslích a zároveň provozuje internetovou stránku s radami pro rodiče.

Dobře to dopadlo
Fi Star-Stone říká, že chtěla v přímém přenosu ujistit nastávající matky, že přirozený porod není v žádném případě traumatizujícím zážitkem. Naopak, je zážitkem velice pozitivním.

„Pracuji s dětmi devatenáct let a vždycky od žen slýchám, že se obávají těhotenství,“ vysvětluje své důvody Fi Star-Stone.

„Chtěla jsem jim ukázat pozitivní stránku porodu a že není třeba se bát bolestí. Vždyť já jsem přitom ještě psala zprávy.“

Šťastná maminka porodila miminko Oscara bez komplikací. Stihla přitom napsat 20 krátkých zpráv, které popisují porod od kontrakcí až po šťastné uchopení syna do náručí.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 10