Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Super úlet: Lampa z pet lahve!

Vyhazujete pet lahve? Škoda. Dají se z nich udělat parádní věci. Třeba jako tahle...

Levná paráda
Mít v pokoji designový kousek se dneska prodraží. Takže proč si ho nevytvořit sami? Pokud vás štve vaše stará zářivka, máme pro vás tip - super lampu z pet lahve!

Jediné, co potřebujete, je prázdná pet lahev, několik desítek bílých plastových lžiček (jsou k mání v dobře zásobených domácích potřebách), vteřinové lepidlo, kleštičky, ostrý nůž a a pořádnou dávku trpělivosti.

Šest kroků k designu

Krok číslo 1: Kleštičkami odstraníme z plastových lžiček držátka. Výsledné „hlavičky“ pak uschováme, budou se hodit :-).

magazin.cz

Krok číslo 2: Nožem opatrně odřízneme dno pet lahve.

magazin.cz


Krok číslo 3: Bílé „hlavičky“ plastových lžiček přilepíme na pet lahev tak, aby byly v řadách a nepatrně se překrývaly.

magazin.cz

Krok číslo 4: Zbylé lžičky (máme na mysli ty „okleštěné“, bez míchací části) slepíme k sobě - měly by vytvářet „prstenec“. Ten pak přilepíme na hrdlo pet lahve.

magazin.cz

Krok číslo 5: Spodní částí pet lahve, kde je nyní odstraněné dno, protáhneme žárovku i s kabelem.

magazin.cz

Krok číslo 6: A na závěr stačí jen lampu uvést do provozu. Na fotkách jasně vidíte, že když svítí, je neodolatelná. Kdo by jen tušil, že za takovou nádherou se skrývá jedna plastová lahev a pár bílých plastových lžiček!

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 26