Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: MGM Resorts

Las Vegas trápí paprsek smrti. Taví vlasy!

Dejte si pozor ve městě hříchu!

Hotel s kasinem Vdara má problém s paprskem intenzivního světla. Místní mu sice říkají s mírnou nadsázkou "paprsek smrti", ale sílu má - taví plasty a zapaluje vlasy.

Jde o soustředěné paprsky, které se odrážejí od půlkruhové budovy. Místní média začala o tomto fenoménu mluvit jako o "paprsku smrti". Majitel budovy dává podle agentury Reuters přednost pojmenování "fenomén solární konvergence".

Nepomohla fólie
"Odraz se pohybuje po terase s koupalištěm každý den přibližně po dobu půldruhé hodiny. Každý den je jeho trasa trochu jiná, podle toho, jak slunce mění svou výšku na obloze," říká mluvčí společnosti MGM Resorts Gordon Absher.

Manažer hotelu se snažil problém odstranit tím, že skleněnou fasádu, od níž se slunce odráží, dal polepit solární fólií, která měla paprsky rozptýlit. I tak ale paprsek zůstává tak horký, že může sežehnout vlasy.

Horká zkušenost
Z vlastní zkušenosti to může potvrdit William Pintas, právník z Chicaga. Když mu prý začala hořet hlava, nejdříve si myslel, že za to mohou chemikálie z bazénu.

"Tak jsem se posadil do křesla. Ale v tu chvíli mě začala pálit i záda, takže jsem se radši utíkal schovat pod slunečník. Ale i tam bylo ďábelské horko. Bylo to opravdu dost podivné," popisuje Pintas.

Pak si uvědomil, že cítí, jak se mu připalují vlasy. Zavolal zaměstnance a začal si stěžovat.

Mluvčí majitele hotelu přiznává, že se společnost bude pokoušet problém dále řešit. Uvažuje se prý o nějaké zeleni nebo větším množství slunečníků.

Williama Pintase ale tato ujištění příliš neuklidnila. Poměrně rozumně tvrdí, že kdyby v dráze paprsku usnul člověk, který dlouho do noci hrál v kasinu nebo popíjel, mohl by se vzbudit s vážnými popáleninami.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 16