Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: repro Youtube

VIDEOHIT: Stevardi tancují bezpečnostní instrukce

Aneb jak to podat zábavně.

Kdo někdy letěl, určitě už také viděl nudnou demonstraci bezpečnostních předpisů a kroků, které letušky a stevardi provádějí ještě před odletem.

Vtipné instrukce
Jistě je to užitečné vidět jednou, možná i dvakrát, ale pak už to člověk zná tak nějak nazpaměť. Aerolinky se přitom nepokouší instrukce nijak ozvláštnit.

Nyní si tak na tom postavila reklamní kampaň filipínská letecká společnost Cebu Pacific. Nejprve natočila se svými letuškami klip, kdy dívky bezpečnostní instrukce tančí na hit Lady Gaga Just Dance.

Jenže jak už to tak bývá, kdekdo aerolinky obvinil ze sexismu. Nutit ženskou posádku do tančení prý bylo ponižující.

Možná pro všechny lety

A tak se Cebu Pacific rozhodlo, že natočí i mužskou verzi. V ní tancují stevardi na hit Safety Dance, který v osmdesátých letech nahrála skupina Men Without Hats. Což je trefné, protože stevardi tancovali bezpečnostní instrukce a neměli na sobě klobouky.

Stejně jako verze s letuškami, také ta se stevardy se stala velkým hitem na YouTube i mezi cestujícími. Rovněž členové posádky si ji užívají.

V nejbližších dnech by letecká společnost měla rozhodnout, jestli budou tanečky součástí všech letů. Pokud ano, měly by se inspirovat také ostatní aerolinky.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 17