Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: zdnet.com

Nejdražší mobilní telefon na světě: s 500 diamanty

Přijde na pakatel - několik milionů dolarů.

Anglický návrhář vyrobil mobil, který přijde na 5 milionů liber (139 milionů Kč). Je to Apple iPhone 4, který byste nechtěli někde zapomenout.

Designér Stuart Hughes vytvořil mobil pokrytý více než pěti sty malými diamanty o celkové váze 100 karátů.

magazin.cz


Vyberte si diamant

U hlavního tlačítka je dokonce možnost výběru ze dvou diamantů: uživatel si může zvolit buď růžový diamant o váze 7,4 karátu, nebo vzácný
osmikarátový diamant bez jakéhokoliv kazu.

Cena jen těchto dvou kamenů činí 4 milióny liber (111 milionu Kč). Diamanty jsou i na zadní straně přístroje: třiapadesát jich je sestaveno do loga společnosti Apple.

"Byla to fantastická výzva a s výsledkem jsem velmi spokojen. Ty telefony vypadají opravdu skvěle," řekl návrhář reportérům listu Metro.

magazin.cz

Má už majitele
Pár takřka identických telefonů si podle informací Orange News objednal australský obchodník, který si přál zůstat v anonymitě.

Je také jasné, že takový telefon člověk nebude nosit bez náležitě luxusního obalu. Každý je proto dodán i s vlastní "krabičkou" vyrobenou ze sedmi kilogramů růžového mramoru a vyloženou jemnou kůží. Na kabelku asi přeci jen příliš těžká, ale otázkou zůstává, nakolik budou noví majitelé telefon opravdu nosit mimo dům.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 70