Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dallas C. Wiens / foto: repro MSNBC

Přišel o oči i obličej. Dostane nový

Schyluje se k další unikátní operaci.

Dallas C. Wiens má poměrně jednoduchá přání – chce se dokázat usmát, cítit znovu vůni deště a také to, když mu jeho tříletá dcera dává pusu na tvář.

Proud ho oslepil a znetvořil
Tedy na to, co kdysi tváří bývalo. Dallas C. Wiens totiž utrpěl masivní zranění obličeje a to takové, že mu obličej v podstatě odebralo.

Přede dvěma lety se Wiens stal obětí strašlivého úrazu elektrickým proudem, který mu sežehl úplně celý obličej. Lékařům se sice povedlo transplantovat mu kůži a svaly ze zad zpět, ovšem už nedokázaly zrekonstruovat rty, nos nebo obočí. Dallas při nehodě navíc oslepl.

Zrak už mu nikdo nevrátí, ovšem další smysly by se podle lékařů vrátit mohly. V případě Dallase C. Wiense se totiž schyluje k další kompletní transplantaci obličeje. Tedy jedné z nejnáročnějších operací vůbec.

„Postrádám svůj zrak. Ale ze všeho nejvíce mi chybí cit v obličeji a čich,“ říká Dallas C. Wiens.

Žena ho zavrhla
Na den a okamžik, který změnil jeho život, si nedokáže vzpomenout. S jeho důsledky však musí žít.

Pomáhal bratrovi a strýci malovat zdi kostela. Jenže na vysokozdvižném vozíku narazil do elektrického vedení, které ho neuvěřitelně popálilo. Byl vůbec zázrak, že přežil.

Tři měsíce ležel v kómatu a podstoupil řadu plastických operací, které docílily aspoň toho, že vypadá tak, jak teď vypadá a že vůbec přežil.

Wiens chce zase cítit hlavně kvůli své tříleté dceři. Její matka a Dallasova bývalá žena se s ním po nehodě rozvedla.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 47