Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Ztloustl v McDonaldu a dostane za to 300 000 Kč

Aneb další bizarní soudní ortel.

Někdejší zaměstnanec společnosti McDonald's už může přemýšlet, jak naloží s nově nabytými 300 000 Kč, které získal v soudní při založené na tom, že po 12 letech konzumace jídla tohoto fastfoodu je tlustý a nešťastný.

Musel ochutnávat
Brazilec, jehož jméno zůstává utajeno, firmu zažaloval poté, co přibral zhruba 26 kilogramů. Pravdou je, že se jídlem z McDonald's nekrmil proto, že by mu strašně chutnalo, ale proto, že to měl v popisu práce. Nebo to aspoň tvrdil u soudu a ten mu uvěřil.

Dvaatřicetiletý muž prý cítil nutnost ochutnávat každý den jídlo připravené na své pobočce, aby zaručil jeho vysoké standardy. McDonald's totiž posílal časté namátkové kontroly, které hodnotily mimo jiné kvalitu jídla.

Muž také prohlásil, že firma nabízela svým zaměstnancům bezplatné obědy, čímž přispěla k dalšímu nárůstu přijatých kalorií.

Možnost volby
McDonald's zřejmě muži odškodnění zaplatí, protože není tak vysoké a firma chce mít pokoj. Negativní publicita by jí přišla na víc. Přesto ale zvažuje možnosti, jak případ řešit dál.

Zástupce fastfoodu každopádně zdůraznil, že není nutné se krmit neustále big macy, ale že firma nabízí také zdravější možnosti stravování.

A samozřejmě je tu možnost nejíst v McDonald's vůbec. Jenže to bychom pak nemohli být svědky podobně bizarních případů.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 18