Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Lady Gaga / foto: Shutterstock

O Lady Gaga se bude učit na univerzitě

Skandalistka vstupuje do školních osnov...

Kurz nazvaný "Lady Gaga a sociologie slávy" vypsala Universita Jižní Karolíny. Profesor sociologie Mathieu Deflem uvádí, že "hlavním cílem kurzu je odhalit některé ze sociologicky relevantních dimenzí slávy Lady Gaga".

"Jsou lidé, kteří říkají, že Lady Gaga je nová Madonna. Já to vidím spíše tak, že někteří lidé prostě mají tu schopnost upoutat. Frank Zappa ji měl. Prince ji měl, Miles David a Jimi Hendrix také. Stejně jako Lady Gaga. Nejde jen o její osobnost a hudbu. Lady Gaga má deset milionů příznivců na Facebooku a šest milionů na Twitteru. Je to společenský fenomén," říká pedagog.

Stojí za studii
Newyorskou rodačku s italskými kořeny, vlastním jménem Stefanii Germanottovou, prý viděl vystupovat osmadvacetkrát. A pětkrát se s ní setkal osobně. Pak ho napadlo, že by stála za vlastní studii.

"Pomyslel jsem si: Udělám celý kurz o Lady Gaga a jejím vzestupu ke slávě," přiznal vysokoškolský pedagog univerzitnímu časopisu Daily Gamecock.

Deflem učí na univerzitě již patnáct let. Specializuje se na kriminologii, policejní práci a sociologii práva.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 26