Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Funkční dieta: Voňavý hubnoucí prášek

Voňavé krystaly, které vám dají pocit sytosti, jsou podle vědců převratné.

Voňavý prášek, který pomáhá hubnout. Přesvědčí totiž lidský mozek, že tělo víc jídla už nepotřebuje. To je nový vynález, který vědci představili na endokrinologické konferenci v San Francisku.

Mnoho příchutí

Když si tento jedlý prášek nasypete na potravu, aroma je tak silné, že už po pár soustech budete mít pocit, že máte dost.

Ke koupi je v několika umělých příchutích, jako jsou sýrová, cibulová, kakaová, banánová, jahodová, křenová nebo kávová. V Evropě, konkrétně ve Velké Británii, by se prášek jménem Sensa měl začít prodávat příští rok.

Dvanáct kilo dolů
Během půlročního testování na více než 1 400 osobách se dobrovolníkům podařilo v průměru shodit dvanáct kilogramů. Kontrolní skupina, která užívala krystalky bez vůně, zhubla v průměru jen o jedno kilo. Teď se podle listu Telegraph chystá pětiletá studie tisícovky dobrovolníků.

Odborníci tvrdí, že tento způsob hubnutí má oproti tradičním dietám mnohé výhody.

"Vůně jídla - která odpovídá za více než devadesáti procent ´chuti´ toho, co jíme - se dá opravdu úspěšně použít, aby lidé jedli méně. I zdravé a nízkokalorické, ale chuťově nevýrazné jídlo totiž s příchutí lépe chutnalo," vysvětluje dr. Alan Hirsch, neurolog, který s nápadem přišel.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 11