Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: repro Daily Mail

Jaké to je spolknout nůžky?

Podařilo se to jednomu malému chlapci.

Jistě sami dobře víte, že některé předměty do krku zrovna nekloužou. A další tam nepasují a především vůbec nepatří. Jako třeba nůžky.

Nebezpečná hračka
Jenže když se chce, tak jde všechno. A tak se jednomu dvanáctiletému chlapci podařilo nůžky skutečně spolknout. Jednalo se přitom o nůžky na nehty. Dosti hrůzně působící situace nakonec skončila jen lehkým pořezáním dotyčného.

Curtis Francis trpí poruchami učení, což se projevuje také tím, že má sníženou citlivost na nebezpečí. V nestřeženém okamžiku, kdy si hrál s nůžkami, je dokázal také spolknout.

Jeho matka záhy zpozorovala, že kašle krev a zavolala záchranku. Bylo štěstí, že nůžky chlapci nepoškodily nebo nezablokovaly dýchací cesty.

Skoro zázrak
Lékaři pak provedli celkové uspání a nůžky chlapci vyjmuli. Hovořili o velkém štěstí, že nedošlo k vážnějším a nevratným poškozením.

„Byl to nejhorší den mého života. Bylo to jako noční můra. Jsem na něj teď ještě opatrnější, i když je to s jeho přibývajícím věkem stále složitější,“ řekla Curtisova matka poté, co z rentgenu vyšlo, že v krku chlapce jsou vzpříčené nůžky.

„Bylo to naprosto strašlivé. Vůbec jsem nevěděla, že se dají spolknout nůžky, takže to byl opravdu velký šok.“

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 22