Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

FUJ! Nehezké věci najdete i v jídle

Myši, prsty, lidská kůže, kondomy…

Na to, co jíme, jsme obzvlášť citliví. Snažíme si vybírat kvalitní a chutné věci a neváháme za to zaplatit. Jenže proces masové výroby má zkrátka své stinné stránky, které se asi nikdy nepovede eliminovat. Takže v jídle stále budeme nacházet věci, které do něj nepatří. Nebo je snad lepší je přehlédnout?

Žába v mražené zelenině
Tento případ se udál v říjnu 2010 v Michiganu. Jistá žena rozmrazila balení zmražené zeleniny, a když se do něj podívala, nevěřila vlastním očím. Na vrchu byla mrtvá žába. Paní kontaktovala policii i média a nyní se vyšetřuje, jak k tomu vlastně mohlo dojít.

magazin.cz

Myš zapečená do sendviče
Stephen Forse si nejdříve myslel, že ta tmavá skvrna je špatně umístěná pomazánka. Chlapec se ale šeredně spletl. Po bližším ohledání našel do sendviče přimáčknutou a připečenou myš. Případ došel v roce 2009 až k soudu a výrobce Premier Foods musel zaplatit pokutu ve výši zhruba půl milionu korun. Nejhorší na tom ale je, že myši už chyběl ocas.

magazin.cz

Živočich v Pepsi
V roce 2009 si Fred DeNegri otevřel plechovku Pepsi koly, napil se a zjistil, že na dně je něco těžkého. Barva, chuť i konzistence koly navíc byla zvláštní, a tak dal Fred podnět hygieně. Ta zjistila, že zvláštní hmota byla dříve žába nebo ropucha – to už nelze s určitostí říct. Pepsi nechtěla případ komentovat.

magazin.cz


Useknutý prst v pudinku

Když v roce 2005 narazil Clarence Stowers ve svém pudinku na něco pevného, myslel si, že je to oříšek. Nebyl. Byl to prst useknutý hned u prvního kloubu. Když se dotyčný pídil po příčině, zjistil, že zaměstnanec továrny nedávno přišel právě o tuto část těla při neobratné manipulaci se strojem.

magazin.cz

Lidská kůže v kuřecím burgeru
David Scheidling si v roce 2005 chtěl prostě jen dát dobrý kuřecí burger v jednom americkém rychlém občerstvení. Chuť ho ale rychle přešla, když v něm objevil poměrně velký kus lidské kůže. Později se zjistilo, že se zaměstnanec řízl při krájení salátu.

magazin.cz

Kondom v polévce
V roce 2003 si Laila Sultanová ohřála polévku v podobě polotovaru. Asi jí chutnala, tedy až do chvíle, kdy v ústech začala cosi žvýkat. Došlo jí, že to by asi v polévce být nemělo. Když předmět z pusy vyndala, zjistila, že si právě zakousala do použitého kondomu. Firma nakonec nabídla mimosoudní vyrovnání.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 74