Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shainerin.com

FOTO: Panenky jako mumie!

Kdepak Barbie... Dneska frčí panenky, co vypadají jako mumie!

Hračky, které nahání strach
Mít doma panenku je sen asi každé malé holčičky. Mít doma panenku od Shaina Erina je určitě snem každého sběratele hraček.

Americký designér Shain Erin totiž nevyrábí běžné porcelánové nebo plastové panenky s růžovými tvářičkami a velkými mrkacími očky. Spíše naopak. Jeho výtvory jsou děsivé, škaredé, plné hororového strachu, smrti a leckdy i násilí. Jsou to panenky - mumie.


Mumie - sen z dětství
„Vždycky mě mumie fascinovaly. Jako kluk jsem si s nimi chtěl hrát, ale samozřejmě to nešlo,“ usmívá se Erin a pokračuje: „Celé dětství jsem se zajímal o umění. Bavilo mě vytvářet vlastní sochy a malovat. A tak jsem si zkoušel vyrobit i vlastní mumii.“

Panenky, které Shain dnes vyrábí, jsou samozřejmě daleko propracovanější, než ty, které vyráběl jako kluk.


Panenky na hororovém ostrově
Erin vytváří své panenky-mumie vlastní výrobní technikou. „Nepoužívám ale nic speciálního, jenom modelovací hmotu Paperclay a různé látky,“ dušuje se umělec.

Pod jeho prsty tak vznikají panenky podobající se kostrám, zombie, voodoo či jiným příšerám. Některé jsou k vidění i na mexickém ostrově La Isla de la Muences, kde je ta největší sbírka hororových panenek na světě!

 

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 77