Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Psycho: Chlap, který tři týdny prožije s 400 pavouky!

To, co je běžné v hororu, se teď stalo skutečností. Australan Nick Le Souef (nazývaný též Spiderman) se rozhodl strávit tři týdny zavřený se 400 pavouky!

Namačkáni jako sardinky
Aby toho nebylo dost, tak Le Souef se pro svůj „pobyt“ rozhodl využít výkladní skříň svého obchodu v Melbourne.

Jedná se opravdu o velmi malé místo, kde se stěží vešla jedna úzká postel. Tu - a další přilehlé prostory - tohoto „mikropokojíčku“ bude do 7. prosince obývat společně se 400 nejjedovatějšími australskými pavouky, jako je Red Back, Huntsmen (nazývaný také krabí pavouk), tarantule nebo Black House Spider.

magazin.cz

Ve „vybrané společnosti“
Nick Le Souef přiznává, že se na pobyt s touto „vybranou společností“ musel trochu připravit: „Ještě, než jsem vešel do výlohy, hodil jsem tam pár cvrčků a švábů, aby se moji spolubydlící trochu najedli a nebyli agresivní. Posléze jsem ale zjistil, že se někteří pavouci začaly požírat navzájem. Každopádně, několik stovek jich tu za výlohou ještě zbylo,“ usmívá se Le Souef, který přiznává, že ke svým spolunocležníkům nějak velký citový vztah nemá. „Ve skutečnosti pavouky moc nemusím, ale s tím se dá pracovat,“ říká.

Důvodem, proč Le Souef do tohoto experimentu šel, byla dětská charitativní organizace Variety. Té by chtěl svým hrdinským počinem vydělat 50 000 dolarů.

Na pokraji života a smrti
Pravidla jsou jasná: Le Souef musí s pavouky strávit 23 hodin denně. Na otázku, zda se bojí, že ho tento počin bude stát život, odpovídá: „Mám toho za sebou opravdu hodně - už jsem byl uštknutý hadem, v moři mě kousla jedovatá ryba. Ale pavouk? Ten mi ještě v sérii kousanců chybí,“ zažertoval Le Souef.

Tento sedmašedesátiletý chlapík se smrti asi jen tak nebojí. Je totiž držitelem několika australských rekordů - třeba za to, že strávil tři týdny ve společnosti jedovatých hadů, žraloků nebo tolik obávaných pavouků, kteří místní nazývají Redback Black Widow Spider, což je vlastně varianta nechvalně známé „černé vdovy“.

A tady je malá ukázka:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 30