Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Metr / foto: shutterstock

Normální velikost penisu? 11 – 17 centimetrů!

Vědci uklidňují Američany i Evropany, od 11 do 17 centimetrů je pyj při erekci v normě!

Je můj penis dostatečně velký? Nejsem "pod normálem"? Dokážu při sexu uspokojit partnerku? Těmito choulostivými otázkami se v duchu zabývá velká většina mužů v euroatlantické civilizaci.

Největší a nejmenší
Starosti tohoto druhu však rozhodně nemá Newyorčan jménem Johan Cardeli Falcon. Ten je podle dostupných údajů majitelem největšího penisu na světě. V klidu měří jeho "náčiní" přes 24 centimetry, v erekci dokonce více než 34 centimetrů.

Na jednu stranu není divu, že se Johan živí jako pornoherec, na druhou stranu ale má se svým vybavením natolik značné starosti, že žije sám, jen s maminkou.

Naproti tomu nejmenší doložený mužský pohlavní úd měří - věřte, nevěřte - jen jeden centimetr a pár milimetrů k tomu!

Důležitý je průměr
Aby zažehnali zbytečné starosti mužů v Severní i v Jižní Americe a také v Evropě, zaměřili se postupně američtí, brazilští a němečtí sexuologové na prozkoumání velikosti penisů a dospěli k závěru, který by měl potěšit a uklidnit převážnou většinu mužů za Atlantickým oceánem i na starém kontinentu.

V normě je každý pyj, pokud v klidové fázi měří od šesti do deseti a při erekci od jedenácti do sedmnácti centimetrů.

Pokud pak jde o schopnost uspokojit partnerku při milování, nezáleží zdaleka tolik na délce, jako na průměru penisu.

Plejtvák a slon vedou
A podívejme se ještě do zvířecí říše. Podle přírodovědců má největší pohlavní orgán za této planetě samec plejtváka obrovského, a to 2,7 metru. Následuje slon s 1,5 metrem a samec žirafy, jehož "náčiní" měří zhruba metr.

Všechny ovšem strčí do kapsy samec korýše zvaného svijonožec. Ač jeho tělo má jen pár centimetrů, jeho pohlavní orgán dosahuje až osminásobné délky.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 60