Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Náměsíčník dostane 10 milionů euro odškodného

Obvinili ho z nemravností, on zatím spal...

Obchodník Donal Kinsella, který ve stavu náměsíčném vešel nahý do ložnice své kolegyně, prý utrpěl takřka nenapravitelnou škodu na reputaci. Porota s ním souhlasila a přiznala mu královské odškodné.

Nemrava v džungli
Donal Kinsella se soudil s bývalým zaměstnavatelem, těžařskou společností Kenmare Resources. Ta vydala tiskové prohlášení naznačující, že Kinsellovy noční výlety do ložnice spolupracovnice během návštěvy Afriky byly sexuálně motivované a nikoliv důsledkem náměsíčnosti.

Podle Kinsellova právníka těžařská společnost naznačovala, že "v džungli se děly různé nemravnosti a pan Kinsella se snažil trochu si se sekretářkou užít".

Drahá pověst
Zástupci společnosti, která si noční výlet do ložnice špatně vyložila, jsou rozhodnutím přiznat Kinsellovi náhradu 10 milionů euro (245 milionů Kč) zděšeni. Podle listu Metro tvrdí, že "je to mimo Richterovu stupnici". I soudce, který soudu předsedal, přiznává, že náhrada za poškozenou pověst je "nezvykle vysoká".

"Opravte mne, pokud se mýlím... Ale vy jste opravdu přiznali kompenzaci devět milionů euro a jako kompenzaci za škodu s přitěžujícími okolnostmi další milion?" řekl nevěřícně soudce k výroku poroty.

Sám poškozený byl nadšen a dodal: "Bylo mi dáno za pravdu. Moje jméno je očištěno."

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 5