Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Tyler / foto: repro Daily Mail

Pes přežil srážku s vlakem jedoucím 130 km/h!

Díky operaci za 400 000 Kč.

Každý jistě dobře ví, jak obvykle končívají srážky s vlakem. Například když na přejezdu uvízne vozidlo, nemá jeho posádka proti rychle jedoucí mašině šanci.

Teoreticky to neměl přežít
Když se vlaku do cesty připlete člověk, je to pro něj také konečná. Ve Velké Británii se ale přihodil neuvěřitelný případ, kdy vlak jedoucí rychlostí 130 kilometrů v hodině srazil psa.

Ten utrpěl mnohačetná a velice vážná zranění. Zázrakem bylo už jen to, že srážku přežil. V takovýchto případech se ale většinou postupuje jasně – pes se utratí.

Jenže Tyler měl opravdové štěstí. Nejenže přežil, ale navíc má páníčky, kteří o něj nechtěli přijít. Neváhali se tak pustit do procesu s nejasným výsledkem. Tylerovi dopřáli maximální možnou péči a nyní, po třech letech, se mohou těšit z toho, že jejich pes zase vesele chodí a běhá.

Nebylo to ale vůbec levné. Veškeré operace a rehabilitační procedury přišly na 400 000 Kč. Pouhou polovinu přitom zaplatila pojišťovna. Zbytek dali Leanne a Andy Hillovi, kteří o svého Tylera za žádnou cenu nechtěli přijít.

Pomohl tlak vzduchu
„Když nám zaměstnanec železnice sdělil, že Tylera srazil vlak, nemysleli jsme si, že ještě někdy vůbec uvidíme jeho ostatky. Je to ale skvělý pes, a přestože to pro něj bylo peklo, dotáhnul to až sem,“ říká dojatá paní Hillová.

Psi Hillových často chodili po okolí a nikdy s tím nebyl problém. Ten den však byl výjimkou. Policie psa nechtěla ani hledat, a tak se do práce pustil sám Andy Hill. Tylera našel u kolejí při vědomí, ale neschopného se hýbat.

Experti soudí, že přežil patrně díky vysokému tlaku vzduchu, jenž rychle jedoucí vlak obklopoval a náraz nejspíš zmírnil.

Když se rodina rozhodla investovat do Tylerovy záchrany, mysleli si všichni, že se zbláznila. Ale proč ne – někteří raději za mnoho peněz zachrání psa, než aby si koupili třeba nové auto. Díky za takové lidi.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 13