Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Chcete sbalit chlapa? Zapomeňte na parfém a upečte koláč!

Správný chlap chce pořádnou vůni...buchet.

Trávíte  celou věčnost v parfumerii a snažíte se vybrat ten správný parfém, který vám pomůže zlákat muže vašich snů?

Ta nejlepší vůně
Podle všeho na to jdete špatně. Nejenže vám ani sebelepší parfém nezaručí kladný výsledek, ale navíc vás mohou vcelku snadno předběhnout šikovné domácí hospodyňky, jejichž předností je, že dokáží upéct dobrý koláč.

Vědci z Chicaga testovali reakce mužů na různé vůně a pachy a zjistili, že je to právě svůdná vůně koláče, která muže láká ze všeho nejvíc. Možná proto, že rádi mlsají, možná proto, že chutný domácí koláč je opravdovým důkazem vřelé domácí atmosféry a starostlivosti. Na rozdíl od drahé voňavky, kterou pak dotyčné stejně budou muset kupovat sami.

A který koláč je ten vůbec nejlepší? Muže nejvíc svádí aroma dýňového koláče s levandulovou příchutí. S touhle kombinací vůní budete mít největší šanci, byť to není typický produkt českých kuchařek.

Možná je to tím, že dýňová semínka sloužila odjakživa jako lék na mužské sexuální problémy a jsou považována za velice zdravá.

I jiné kombinace
Ale nemusíte věšet hlavy. Podle studie obdobně dobře působilo spojení jahod a vanilky. To už je pro naše chuťové pohárky přeci jen přijatelnější.

Možná je to ale jen o tom, že si chlap chce dát pořádný koláč pečený s láskou a ne mít plný nos parfémové vůně, s kterou se dokáže jen těžko identifikovat.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 24