Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Anne Hathawayová ve filmu Deník princezny. / foto: Warner Bros

Nejžádanější princezny světa!

Britský princ William oznámil, že se příští rok ožení se svojí dlouholetou přítelkyni Kate Middletonovou. Spousta krásných princezen s tučným věnem tak zůstane nadále volná... Chcete vědět, o koho jde?

Luxembourgská „roštěnka“

magazin.cz
Jmenuje se Alexandra Josephine Teresa Charlote Marie Wilhemine a má titul „Její výsost, princezna Lucemburská“. Je dcerou velkovévody Henriho Lucemburského a jeho choti Marie Teresy Mesttre y Bastista.

Dívence je sladkých devatenáct, studuje francouzské lyceum, což je obdoba lepší střední školy, a ráda by pokračovala ve studiu na vysoké škole. Zajímá ji literatura, historie a filozofie.

Ve volném čase Alexandra nezahálí a věnuje se sportu. Zbožňuje tenis, vodní sporty a lyžování. Pokud se jí chcete dvořit, máte šanci - mluví francouzsky, anglicky, trochu německy a španělsky.

Kromě toho, že jde o štíhlou šťabajznu s „modrou krví“, je to velice bohatá nevěsta. Bohužel, na lucemburský trůn jen tak nedostáhne. Má totiž čtyři bratry - Guillauma (29), Felixe (26), Louise (24) a Sebastiana (18), takže fronta na velkovévodský stolec je příliš dlouhá...

Humpolácká Eugenie

magazin.cz
Nejde o žádnou prvoplánovou krásku (svou podobu princezna totiž získala po svém otci, princi Andrewovi, který zrovna není dvakrát fešný), nicméně je to slušné děvče a z dobré rodiny. Eugenie Victoria Helena je totiž princeznou z Yorku a přímou sestřenicí následníka britského trůnu, prince Williama.

Tato zrzka studuje na univerzitě v Newcastle umění, anglickou literaturu a politologii. Pokud jí zbude „minutka“ času, většinou ji tráví s rodinou.

Účastní se různých charitativních akcí, kde figuruje i její matka Sarah, vévodkyně z Yorku. Jde především o nadaci Teenage Cancer Trust, pomáhající mladým lidem, kteří onemocněli rakovinou.

Upřímně, ani se zdravím této aristokratky to není zrovna dobré - Eugenie prodělala několik operací zad.

Íránská dezertérka

magazin.cz
Sice je íránskou princeznou, ale narodila se ve Spojených státech, kde teď i žije se svým otcem, matkou a dvěma sestrami.

Její otec, Rezá Pahlaví, opustil rodný Írán, když v zemi vypukla revoluce. Od té doby žije královská rodina v americkém Marylandu.

Pro slečnu Imán Pahlaví je to asi výhoda, protože v americké kultuře nemusí nosit nikáb (či jiné „zakrývadlo“ tváře) a je celkově mnohem svobodnější. Přestože její otec sní o tom, že se jednou vrátí do vlasti, pro Imán je tato představa nepřípustná.

Sedmnáctiletá slečna se však žádným přesunem teď nezabývá, protože pilně studuje luxusní Bullisovu školu v Marylandu.

Japonská rebelka

Japonská princezna Mako vypadá mnohem starší, než ve skutečnosti je. Věřte nebo ne, je jí teprve devatenáct! Je dcerou prince Akišina a jeho ženy Kiko Kawašimo, má mladší sestru Kako (16).

magazin.cz

Poté, co dokončila střední školu v Tokiu, už „bere kramle“ a stěhuje se do Evropy! Konkrétně do Irska, kde bude studovat na univerzitě v Dublinu.

Přestože se o Japonkách říká, že jsou poslušné, o Mako to moc neplatí. Šušká se o ní, že je netrpělivá, výbušná a strašně špatně snáší kritiku.

Monacká růže

magazin.cz
Kdepak Monako! Princezna není z těch, kteří sedí s rukama založenýma v klíně a nechávají se živit majetkem po předcích. Sympatická Charlotte Marie Pomeline Casiraghi má akční jednání v krvi. Její zesnulý otec, Stéfano Casiraghi, byl totiž velký sportovec a účastnil se závodů v motorových člunech, což se mu stalo osudným.

Ale obraťme list - Charlotte zkrátka není žádný pecivál. Od mládí jezdila na koni a teď fušuje do novinařiny. Pracuje pro londýnský list The Independent. Jazykovou výbavu na to má - umí plynule anglicky, italsky a německy. A samozřejmě i francouzsky.

Bohužel zatím není volná, chodí s mladým krasavcem Alexandrem Dellalem.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 18