Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock.com

Strach z incestu: Plodné ženy se vyhýbají svým otcům!

Aby je tatíčkové nezneužili!

Ženské hormony a intuice pracují neomylně, aniž by si toho dotyčné byly vědomy. Aktuální studie například prokázala nadmíru zajímavý fakt, že se ženy ve svých nejplodnějších dnech co možná nejvíce vyhýbají kontaktu se svými otci.

Proradní otcové
Již dříve vyšlo najevo, že v tomto období ženy lákají silně mužské rysy, hluboké hlasy a konkurenceschopné vlastnosti.

Vědcům se podařilo prokázat, že se ženy snaží vyhýbat kontaktu s mužskými příbuznými ve dnech, kdy je nejpravděpodobnější, že by s nimi mohly otěhotnět. Jako by tělo samo předpokládalo slabost mužských příbuzných, kteří by mohli nebohou dívku či ženu zneužít. A jak známo, incest je nejen zákonem zakázaný, ale navíc z něj málokdy vzejde něco dobrého, tedy zdravé dítě.

Vědci již před řadou let zjistili podobné chování u zvířecích samic. Ale teprve vědecký tým univerzity v Miami se podíval na tuto vlastnost u žen. Ať už to bylo překvapivé či nikoliv, zjistil, že lidé a zvířata jsou v tomto ohledu zajedno.

V plodném období mají ženy tendenci mnohem častěji mluvit se svými matkami než otci. Podle výzkumu velmi často proto, aby se jich zeptali na radu do vztahu.

Nebo je to celé jinak?

Vědci kontakt žen s otci a matkami zkoumali podle hovorů vykonaných pomocí mobilního telefonu. U vybraných žen zaznamenali jejich více a méně plodné dny a následně se zaměřili na to, zda v daném období hovořili spíše s otcem či matkou.

Výzkumná teze se skutečně potvrdila. Ženy v nejplodnějším období volali svým otcům výrazně méně než v neplodném. Těžko si takové chování vykládat jiným způsobem, jelikož šlo o dlouhodobý výzkum s velkým množstvím účastnic.

Kritici nicméně dodávají, že vysvětlení je možné vzít i z druhé strany. Ženy při ovulaci možná jen nechtějí být tolik kontrolovány svými otci.

Pokud chcete znát přesná čísla, pak vězte, že ženy ve svých plodných dnech mluvily s otci v průměru 1,7 minuty. V méně plodných dnech to bylo 3,4 minuty, tedy přesně dvojnásobek času.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 4