Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Sarah Jessica Parker / foto: HBO.com

Slavné shopaholičky: celebrity posedlé nakupováním

Které známé divy propadly chorobě nakupování?

Nakupování je skvělá zábava, kterou se dá báječně naplnit sychravé odpoledne. To ví miliony žen po celém světě. Jenže i nakupování má skrytá nebezpečí – a nemluvíme tu o přečerpané kreditce, ale o nemoci, v kterou se posedlost nákupy může změnit. Osm procent světové populace jsou shopaholici, tedy lidé, kteří nedokáží ovládnout svou vášeň.

Mezi shopaholiky se najdou i světově proslulé celebrity. Které z nich jsou zralé na křeslo u psychiatra?

Katie Holmes
Žena Toma Cruise Katie je touto vášní všeobecně známá. Prakticky denně se to v tom či onom médiu propírá. Zajímavé ale je, že nejvíc neutrácí za sebe, ale za svou čtyřletou dceru Suri. Ta je považována za nejlépe oblékané děcko na světě a nepochybujeme o tom, kolik peněz a času stálo tento status vybojovat. A tak Katie utrácí, jako by to bylo smyslem jejího života – náklady na botičky, šatičky a doplňky pro Suri jsou odhadovány na 3 miliony dolarů.

magazin.cz

Britney Spears
Popová princezna kdysi prozradila, že nakupování jí pomáhá z deprese. Jednoduše vejde do obchodu a koupí si vše, co se jí líbí. To jí dá na chvíli zapomenout na všechny starosti. Jejími nejoblíbenějšími značkami jsou Bebe, Armani Exchange a Rampage.

„Musím být královnou všech hlupáků. Jdu a koupím si pár bot a najednou je všechno OK. I když je to jen na chvíli, ale pro ten moment nic víc nepotřebuji.“

magazin.cz

Victoria Beckham
Mezi slavnými shopaholiky nemůže chybět žena, která za svou garderóbu utratí ročně 150 tisíc dolarů. Přestože má dnes Victoria Beckham své místo mezi úspěšnými návrháři, nedokáže odolat a hojně nakupuje kousky od svých konkurentů. A nejde jen o oblečení, ale i kabelky (její vášeň), boty s nemožně vysokými podpatky, klobouky a pochopitelně i šperky.

„Nemůžu si pomoci. Když se mi něco líbí, koupím to ve všech barvách, třeba boty a kabelky. Pokud můžu, nakupuji každý den. Jednoznačně jsem shopaholik.“

magazin.cz

Paris Hilton
Dědička hotelového impéria se přiznala, že na sebe nevezme žádné oblečení dvakrát. Takže si představte, při její společenské vytíženosti, jak ohromný musí být její šatník. Tahle profesionální celebrita přiznala, že nakupování stráví 25-30 hodin týdně.

magazin.cz

Sarah Jessica Parker
Herečka má ke své nejslavnější postavě patrně velmi blízko. Carry Bradshaw často zaháněla chandru prolézáním obchodů a nákupem bot od Blahnika. SJP na tom není o mnoho lépe. Přiznala, že zkoušela šetřit a zbytečně neutrácet za oblečení. Pak šla ale kolem obuvi a… všichni jsme viděli Sex ve městě. Sarah přiznává, že obsesí na boty trpí od svého dětství, když si její matka nemohla dovolit jí koupit víc než dvoje boty ročně. Nyní vlastní okolo sto párů, jejichž cena se pohybuje mezi 300 až 1000 dolary. Za jedny.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 13