Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Sex, drogy, mejdany… Arabská zlatá mládež na peklo kašle

Sex, drogy, alkohol, mejdany… I Arabové umějí hřešit. A to navzdory striktním súrám koránu, svaté knihy islámu. Ten něco takového zakazuje a hrozí nejpřísnějšími božími tresty, včetně věčného zatracení v pekle.

Přesto se v Džiddě, druhém největším městě Saúdské Arábie, pořádají divoké orgie.

A to všechno se podle serveru n24.de děje pouhých dvacet kilometrů na západ od Mekky, nejsvětějšího poutního místa muslimů z celého světa!

Dvojí právo
Islámské příkazy a zákazy jsou jedna věc. Druhou je ovšem fakt, že mladí Arabové a Arabky "z lepší společnosti" si prostě nenechají vzít svou dekadentní zábavu. Místní policie umí přimhouřit oči, zvlášť když bujarý mejdan pořádá někdo ze saúdské královské rodiny.

Lidé znalí poměrů na Arabském poloostrově potvrzují, že zbožnost tamějších obyvatel má dvě stránky. Jistý nejmenovaný americký diplomat pobýval v Džiddě na služební cestě s cílem sledovat "sociální interakce mezi saúdskoarabskou mládeží". Výsledky svého pozorování zveřejnil na stránkách jednoho lifestylového magazínu.

Náboženská policie dělá, že nic nevidí

Noční život za zavřenými dveřmi podle něj vysloveně kvete a smetánka v přístavním městě na břehu Rudého moře se ho rozhodně nehodlá vzdát.
"Alkohol, sex či narkotika, to vše je tady k mání - ovšem za zavřenými dveřmi!" píše se ve zmíněné reportáži. Zní západní diskotéková hudba, páry trsají a objímají se na parketu, v módě je vyzývavé sexy oblečení, dokonce i nahota.

A to vše v zemi, kde je například zcela vyloučeno, aby žena řídila automobil nebo cestovala bez doprovodu manžela, otce či jiného mužského příbuzného. Přísně zakázaný je i jakýkoli předmanželský sex.

Zákony jen pro některé
Náboženská policie zvaná muttawa ostražitě hlídá veřejná prostranství saúdskoarabských měst a obcí a nekompromisně zasahuje proti všemu, co nekoresponduje se striktním výkladem islámu. Ženě například hrozí vězení, pokud na ulici odpoví cizímu muži, který ji osloví.

Ale do soukromých prostor místní smetánky muttawa nevidí a ani vidět nechce. A tak se tam odehrávají možná ještě divočejší scény, než jaké jsou běžné v západní euroatlantické civilizaci.

Přesně podle starého úsloví o největší tmě přímo pod svícnem.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 6