Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Nejpodivnější hvězdy roku 2010! To jsou případy…

Je těžké trumfnout člověka, který se ožení s polštářem, ale letošní rok byl na kuriozity bohatý. Ukázalo se, že počítačem vytvářené portréty zločinců mohou být nádherně legrační, medvědi umějí sedět v pozici lotosu...

Lee Jin-gyu se zcela vážně zamiloval do polštáře s natištěným portrétem ženy.
Šlo o "dakimakura", tedy velký, měkký polštář. V Japonsku jsou populární a často zdobené obrázky z kreslených seriálů. Leeův poštář je zdobený portrétem Fate Testarossové, "magické dívky" z populárního seriálu.

Osmadvacetiletý podivín si tento polštář vzal během speciálně upraveného svatebního obřadu. Na nevěstu přitom navlékl bílé svatební šaty z níž jí koukala jen ona polštářová hlava. Podrobněji jsme o tom psali zde.

Tříletý tlouštík váží 60 kilo
Další kuriózní hrdina za to, že se dostal na přední stránky novin, nemůže. Je jím tříletý čínský chlapec Xiao Hao, který váží neuvěřitelných šedesát kilo. Už několik školek v jeho rodném městě Guangzhou ho odmítlo, protože je prý svým vrstevníkům nebezpečný.

Tento otesánek sice vypadá poměrně směšně, ale lékaři se obávají, že nadváha zatěžuje jeho srdce. Snad si to uvědomí jeho rodiče a přestanou mu dávat sladkosti. Více si přečtěte zde.

Dvouletý Ardi vykouří 40 cigaret denně
Ještě více ohrožoval své zdraví dvouletý Ardi Rizala kouřící dva balíčky cigaret denně.

Indonéské batole začalo holdovat tabáku již v jedenácti měsících, když mu jeho otec Mohammed dal popotáhnout z cigarety. Doufal, že to malému pomůže od bolesti hlavy, kterou evidentně trpěl. Tento příběh má šťastný konec: po třech měsících se malý Ardi zlozvyku zbavil. Tomuto případu jsme se věnovali podrobně. Můžete si o něm přečíst zde, zde a tady.

Kozorožci jsou lepší než Spider-Man

Ve zvířecí říši se také najdou hvězdy. Reportéry listu Metro zaujaly kozorožci, kteří neobyčejně mrštně šplhají na takřka kolmé stěny nádrže padesát metrů vysoko. K vidění jsou u Lago Baitone v severoitalských Alpách. Kamenné zdivo je totiž pokryté směsí solí, která sudokopytníkům evidentně chutná.

Počítač vytvořil křížence se salátovou mísou
O možnostech počítačových technologií jsme se více dozvěděli díky policii anglického hrabství Hampshire. Pokus o počítačem generovaný portrét zlodějíčka, který okradl stařenku, skončil totálním fiaskem. Program totiž přišel s něčím, co opravdu vypadá jako kříženec mezi člověkem a salátem.

Ochránci zákona se hájili tím, že je prý "nutné zdůraznit, že podezřelý má prošedivělé blond vlasy". To je opravdu divné, protože na policejním portrétu jsou jasně zelené.


Ryba slizoun je v ohrožení
Salátový muž ale není nejošklivějším stvořením roku. Tato cena jasně připadá neuvěřitelně smutně vypadající nosaté sliznaté rybě Psychrolutes marcidus. Tento druh je bohužel v rodné Austrálii ohrožený. Rybáři lovící v hlubinách je totiž často vytahují na povrch, takže slizcí nosatci mají ke svému melancholickému výrazu dobrý důvod.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 10