Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Michael Jackson / foto: forum.comingsoon.it

Jacksonův lékař odkládal přivolání záchranky. Zametal důkazy!

Dr. Conrad Murray teď stojí před soudem a čelí obvinění ze zabití padesátiletého Michaela Jacksona v červnu 2009. Před zraky Jacksonovy rodiny vycházejí najevo další hrozivá fakta.

Jak se zdá, když Murray zjistil, že zpěvák přestal dýchat, čekal dalších 21 minut, než zavolal záchranku.

Uspávací koktail
V mezičase prováděl masáž srdce jednou rukou, ptal se, zda někdo umí provádět první pomoc, a dával instrukce osobním strážcům. Ti měli podle informací listu Daily Mail shromáždit všechny léky, injekční stříkačky a další zdravotní pomůcky, které se v místnosti nacházely, a dát mu je do tašky.

Paramedikům, které konečně - zřejmě poměrně dlouho po Jacksonově smrti - na místo přivolal, pak Murray neřekl, že padesátiletému zpěvákovi podal anestetika.
Napřed mu prý dal pilulku valia kolem půl druhé ráno. Nedlouho poté mu nitrožilně dal sedativum Lorazepam. Další sedativa podal ve tři a v půl osmé ráno. Těsně před jedenáctou dopoledne pak zpěváka dal na kapačku obsahující propofol. A zřejmě to byla poslední kapka, po níž Jackson přestal dýchat.

Pečoval o něj za milióny měsíčně

Zástupce prokurátora David Walgren upozornil na to, že Murray, který za péči o Jacksona dostával 150 000 dolarů (2,8 miliónu Kč) měsíčně, zcela zanedbal běžný postup. Když zjistil, že jeho pacient nedýchá, čekal deset minut, než zavolal osobní strážce. A pak ještě dalších deset minut, než konečně přivolal záchranku.

Když paramedici dorazili, zjistili, že "zpěvákovy oči měly upřený pohled, zornice byly dilatované. Byl na dotek chladný a neměl žádné znaky jakékoliv srdeční činnosti. Michael Jackson byl mrtvý".

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 32