Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Zuzana Fialová / foto: blog.cz

Slovenská herečka Zuzana Fialová zraněna teroristy

Čeká v moskevské nemocnici na operaci!

Jedna z nejkrásnějších a nejcharismatičtějších slovenských hereček Zuzana Fialová leží v moskevské nemocnici poté, co byla 24. ledna odpoledne zraněna při teroristickém útoku dosud neidentifikované atentátnice na nejmodernějším moskevském letišti Domodědovo.

magazin.cz
Sebevražedkyně, jejíž hlavu už našli ruští kriminalisté, se odpálila přímo mezi davem cestujících a lidí, kteří je přišli na letiště uvítat.

Čeká na operaci
Fialovou výbuch odhodil na zem. Utrpěla zranění ucha a pod žebrem jí uvízla kovová střepina. Podle dostupných zpráv byla v šoku. Není však naštěstí v ohrožení života, nicméně je pravděpodobné, že ji ruští lékaři budou operovat.

Atentát zatím způsobil smrt 35 lidí. Okolo 170 dalších bylo zraněno.

Herečka přicestovala do Moskvy se svou sestrou a hereckým kolegou Ľubošem Kostelným (29) na soukromě-pracovní výlet. Hodlali navštívit některá představení moskevských divadel.

Stáli kousek od atentátnice
Kostelný potvrdil, že byl i s Fialovou dost blízko výbuchu a herečku detonace srazila na zem. „Byli jsme asi čtyři metry od místa výbuchu. Bylo to hrozné. Zuzana má zraněné ucho a měla šrapnel pod žebrem,“ uvedl Kostelný pro server sme.sk.

Herec údajně viděl, jak atentátnice vybuchla a kolem lítaly kousky lidských těl. „Doslova jsem ze sebe shazoval části lidských těl,“ dodal Kostelný pro server pravda.sk.

Mluvčí ministerstva zahraničí SR Ľuboš Schwarzbacher ve vysílání televizní stanice Markíza uvedl, že v okamžiku výbuchu bylo na letišti celkem pět slovenských občanů. Dva podle mluvčího pokračovali ve své cestě dál, tři Slováci zůstávají v Moskvě. Jde nepochybně o Fialovou, její sestru a Kostelného.

Dobře ji známe i u nás
Zatímco herečka byla hospitalizována v jedné moskevské nemocnici, její sestra a Kostelný se ubytovali s pomocí slovenského velvyslanectví ve Slovenském domě, když odmítli původně objednaný hotel na Rudém náměstí.

Dnes odpoledne by podle mluvčího Schwarzbachera měli Fialovou navštívit v Moskvě na nemocničním lůžku.

Zuzana Fialová je dcerou špičkového československého horolezce Ivana Fialy. Českým televizním divákům je známa například z filmu Obsluhoval jsem anglického krále či z úspěšného televizního seriálu Kriminálka Staré Město. V novém filmu Lidice režiséra Petra Nikolaeva ztvárnila roli Marie Vankové.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 6