Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: davidjrodger.wordpress.com

Japonská móda: Svítící úsměv!

Japonci si na úsměv potrpí. Dokonce i na ten svítící, který se stal hitem sezóny.

Nevyžádaný módní doplněk
Japonci milují výstřelky. A ten poslední, známý pod anglickým názvem LED Smile – je opravdu pěkný úlet. Designéři Motoi Ishibashi a Daito Manabe ho stvořili jen jako experiment, který měl lidi nalákat na zimní slevy v japonském obchodě s módním zbožím Laforet Harajuku. Že se z jejich nápadu stane hit, to opravdu nečekali.

Tak trochu malá kopírka
„Hodně lidí nás oslovovalo, že by si ten „svítící úsměv“ chtěli koupit. My jsme jim však vysvětlovali, že jde jen o propagační materiál, který není na prodej,“ říká jeden z designérů.

Ishibashi a Manabe přiznávají, že se nechali inspirovat videem LEDThrowies, kde byly instrukce, jak si ze LED (světelné diody), knoflíkové baterie a magnetu vyrobit svítící objekt, který je přilnavý na železné povrchy.

magazin.cz

Barvy přes počítač
Podnikaví hoši ovšem vynález ještě dále vylepšovali. Jejich novinka Led Smile funguje takto: Do úst vložíte diodu napojenou na wifi přijímač, který je bezdrátově spojen s PC. Když dorazíte na večírek a LED zaregistruje hudbu, vznikne tak signál pro změnu barvy, a vaše ústa začnou blikat různými odstíny. Jejich paleta je pestrá – od zelené, modré, až po ďábelsky rudou.

Módní novinka také nahrává japonskému kultu úsměvu, který je všude (někdy až násilím) vyžadován. Pokud tedy zachmuřené Japonce nerozesměje ani tato hračka, tak pak už nic.

magazin.cz

Zaplať, ukážeme ti jak na to
Největší popularitu má LED Smile samozřejmě večer, když mladí chodí pařit. Jejich barevně zářící úsměvy problikávají do tmy. Japonská města se tedy s večerem mění ve velkou blikající show a zdá se, že tomu bude tak nadále, protože zájem o svítící úsměvy neustále vzrůstá.

Designéři Ishibashi a Manabe si jen mnou ruce. Jejich novinka zatím není v obchodech ke koupi, ale podnikaví hoši už rozjíždějí vzdělávací kurzy, kde nadšencům vysvětlují, jak si tuto parádu vyrobí sami a jak si s ní navolí ty nejbarevnější úsměvy.

Zde je video:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 28