Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock.com

Chtěla větší zadek. Zemřela po injekci botoxu

Britská studentka se chtěla stát hip-hopovou hvězdou, ale zemřela při ilegálním kosmetickém zákroku.

Dvacetiletá Claudia Aderotimi vyrostla ve východním Londýně. Jako každá mladá dívka měla svůj sen, který se nijak nelišil od tužeb vrstevnic – chtěla se proslavit jako tanečnice. Doufala, že jednou bude účinkovat ve videoklipech slavných zpěváků, a k tomu jí měla dopomoci plastická operace.

Její přátelé prozradili, že si neustále naříkala, že má malý zadek, a byla doslova posedlá myšlenkou, že když podstoupí zákrok, který zdokonalí inkriminované partie, nebude její cestě za slávou nic stát.

Odletěla proto do Filadelfie ve Spojených státech. Když ale dostala injekci, zasáhla ji prudká bolest na prsou a po převozu do nemocnice zemřela.

Vycpávala si kalhoty
Hledač talentů Tee Ali poznal Claudii při natáčení. Prozradil, že dívka si často vycpávala zadní část kalhot, aby vytvořila dojem, že je její pozadí plně a souměrně tvarováno. „Pracovala jako tanečnice a choreografka. Milovala tanec a měla šanci být skvělá. Jediný problém byl, že neměla pořádný zadek, a ona ho chtěla,“ vysvětluje Ali.

„Jednou přišla na konkurz s vycpávkami v kalhotách a okamžitě si jí všimli. Když ale její podvůdek praskl, poslali ji domů. Je to smůla. Stala se objetí toho, jak se tyhle holky snaží být perfektní. Myslela, že když si pořídí větší zadek, prorazí a stane se slavnou.“

magazin.cz

Hotelová „chirurgie“
Za moře se vypravila s dalšími třemi přáteli. Ubytovali se v levném hotýlku, kde také podstoupila zákrok. Aby ušetřila, obrátila se na pokoutního „chirurga“. Asi dvanáct hodin po injekční aplikaci dávky silikonu se objevila bolest na prsou. Nepomohl ani okamžitý převoz do nemocnice, po několik hodinách zemřela.

Je několik možností, co se mohlo pokazit. Nejpravděpodobnější verzí je, že injekce mohla obsahovat technický silikon místo daleko dražší varianty, která se používá při zvětšování prsou. Také mohla být injekce omylem vpravena do žíly, místo do svalu. Každopádně Claudia zemřela, jakmile jí silikon začal prosakovat do krve.

Policie začala okamžitě hledat „chirurga“ a zdá se, že podezřelý byl dopaden.

Tekutý silikon – nikdy!
Plastický chirurg Rajiv Grover řekl: „Zvětšení pozadí není příliš častý zákrok. To je možná důvod, proč se dívka rozhodla odjet do zahraničí. Ovšem při této proceduře se nikdy nepoužívá tekutý silikon, ale silikonové implantáty. Pokud se látka dostane do krevního oběhu, může poškodit játra, nebo ucpat tepny. Je to jako ruská ruleta.“

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 15