Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock.com

Je libo panáka koňského spermatu?

Novozélanďané přinesli světu adrenalinové sporty jako je bungee jumping či lyžování s helikoptérou (heliskiing). Teď lásku k extrémům vnášejí i do kuchyně.

Milovníci dobrého jídla si na festivalu jídla z přírody budou moci pochutnat na syrových škorpiónech, čokoládou polévaných broucích, červech v těstíčku či na koňském spermatu.

Získejte koňskou sílu
„Jde o pocit, že pak bude mít člověk přímo koňskou sílu,“ říká Lindsay Kerslake, šlechtitel koní z města Christchurch, který s nápadem přišel.

Kerslake reportérům AFP vysvětlil, že koňské sperma chutná jako mléčný koktejl a mělo by se zapít panákem nějakého energetického nápoje. Mike Keenan, organizátor festivalu Wildlife Foods, tvrdí, že o tento nezvyklý nápoj jistě bude zájem a i on ho vyzkouší.

Ochutnávka přírody
Festival ve městě Hokitika na novozélandském Jižním ostrově probíhá už 22. rokem. Je určen především lidem z města, kteří chtějí ochutnat trochu z nabídky přírody. Většina pokrmů je určena takřka každému, například srnčí guláše či řízky z divočáka. Beraní varlata nebo býčí penisy jsou pro odvážnější, ale Kerslake se pustil na ještě tenčí led.

„Řekl si, že tyhle panáky koňského spermatu s příchutí budou něco úplně jiného. Pracuje na celé řadě příchutí – od vanilky až po jahody a čokoládu,“ dodal Keenan.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 27