Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock.com

Sedmiletá holčička pomáhala u porodu

Sedmiletá Lauren Burmanová nejen zdatně pomohla u porodu své sestry, ale když nastala krize, zachovala se jako profesionální záchranářka.

„Nejdříve to bylo dost divné a trochu nechutné, potom hodně strašidelné. Nikdy na to nezapomenu. Ale je to ta nejlepší sestra, jakou jsem si mohla přát,“ popsala Lauren své pocity.

Malá školačka z anglického Yorkshiru si zachovala chladnou hlavu, když její matka Clair náhle začala doma rodit.

Rozmotala pupeční šňůru
Vyděšenou maminku uložila na postel, a pak jí pomohla porodit malou sestřičku Charlie. Podle listu Daily Mirror se ale ukázalo, že novorozená holčička má kolem krku omotanou pupeční šňůru.

Nemohla dýchat a rychle modrala. Lauren se zachovala neuvěřitelně duchapřítomně: pupeční šňůru rozmotala a sestřičce vyčistila ústa a dýchací cesty.

„Lauren se mě snažila uklidnit, ale když viděla, jak se objevuje hlavička, uvědomila si, že je opravdu zle. Já jsem začala panikařit, ale ona si zachovala chladnou hlavu a všechno dopadlo skvěle. Teď je rozhodnutá, že chce být porodní asistentkou,“ dodala hrdá matka.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 17