Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Zakladatel Playboye Hugh Hefner se dožívá 85 let

Hugh Hefner, zakladatel světoznámého pánského časopisu Playboy, oslaví 9. dubna své osmdesáté páté narozeniny.

Američan, který svou kariéru postavil na sexu a erotice, patří nesporně mezi nejúspěšnější a nejbohatší žurnalisty i vydavatele v historii lidstva.

Aby mohl v roce 1953 vydat první číslo svého Playboy, vypůjčil si Hefner peníze od vlastní matky. Sešitové vydání se na trhu objevilo v prosinci uvedeného roku – bez čísla 1, neboť bylo otázkou, zda vůbec vyjde další pokračování.

magazin.cz

Risk ale vyšel. O impozantní úspěch Playboye se zasloužila dívka jménem Norma Jeane Bakerová, jejíž nahota na obálce nadchla každého muže, který dostal časopis do rukou. A nebylo divu! Blonďatá Norma se totiž zanedlouho stala nejslavnějším sexy symbolem 60. let minulého století, v celém světě obdivovanou Marylin Monroe, která pobláznila i tehdejšího prezidenta USA Johna Fitzgeralda Kennedyho.

Se svůdnou Marylin na obálce se sešity Playboye staly hitem. Stály 50 centů, což nebyla zrovna levná záležitost, a přece je muži, obrazně řečeno, Hefnerovi „trhali z rukou“.

Postupně se na titulní stránce jeho časopisu objevily další velké hvězdy filmu, populární hudby či vrcholového sportu – například Jayne Mansfieldová, Ursula Andressová, Kim Basingerová, LaToya Jacksonová, Nancy Sinatrová, Katarina Wittová, Tanja Szewczenková, Farrah Fawcettová… Naposledy se hitem obálky stala Marge Simpsonová, postavička matky z kultovního kresleného televizního seriálu Simpsonovi (The Simpsons).

Zajíčci kolem něj
Dne 25. června 1949 se Hugh oženil se svou spolužačkou Mildred Williamsovou. Měli spolu dvě děti. Manželství bylo rozvedeno v roce 1959. Až v roce 1989 se Hefner oženil znovu. Dne 1. července si vzal Kimberley Conradovou, tehdejší sedmadvacetiletou „playmate roku“. Taky s ní zplodil dva potomky.

magazin.cz

Od roku 1998 žili Hugh a Kimberley odděleně, ale teprve v roce 2009 bylo manželství soudně rozvedeno. Do března 2005 si Hefner užíval celkem se sedmi mladými ženami ve věku od 18 do 28 let. Mezitím zplodil zakladatel Playboye další dvě – tentokrát ovšem nemanželské – děti.

Poté se Hefner nechal veřejně slyšet, že žije se třemi kráskami, hlavními představitelkami televizní série The Girls of the Playboy Mansion, která se natáčela v Hefnerově luxusním obydlí.

Když se této trojice krásek nabažil, nastěhoval si k sobě čilý stařík s pohádkovým bohatstvím jiné tři zajíčky. Byly to Miss Playboy z prosince 2009 Crystal Harrisová (věk 24, velikost podprsenky D) a také dvojčata Kristina a Karissa Shannonovy. Obě sestry ale 13. ledna 2010 oficiálně odvrhl.

Zato téměř o šest desetiletí mladší Harrisová má naději stát se časem jednou z nejbohatších vdov na světě. Dne 26. prosince loňského roku, na druhý svátek vánoční, se totiž světem rozlétla zpráva o jejím zasnoubení s „králem sexu a erotiky“ Hefnerem.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2