Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Parfémy s vůní krve přicházejí na trh

Upíři se mohou radovat. Italská značka Blood Concept uvedla na trh řadu krví inspirovaných parfémů. A bylo prý na čase, protože tato životodárná tekutina je prý „nasáklá tajemstvím, fascinací a úctou“.

Parfémy nazvané podle krevních skupin A, B, AB a 0 byly představeny na parfumérském veletrhu Esxence 2011. Prodávat by se měly v lahvičkách po 40ml doplněných kapátky.

„Krev je opředena legendami a mýty, nasáklá tajemstvím, fascinací a úctou. Je to nejtestovanější a nejstudovanější část lidského těla. Chrání řadu tajemství o našem vnitřním životě,“ píše společnost o novém parfému na svých webových stránkách.

Parfém 0 má prý nádech tymiánu, malin, cypřiše, kůže, břízy a cedru, zatímco A skrývá vůni zelené zahrady, bazalky, listů rajčat a anýzu. Parfém B je více kořeněný. Má vůni jablek, pepře, třešní, granátových jablek, černého čaje, pačuli a teakového dřeva. Naopak AB je spíše minerální a skrývá přídech aldehydů, hliníku, břidlice, oblázků, vody a cedru.


Všechny tyto voňavky však prý mají stejný kovový podtón, čili, jak to nazývá výrobce, „stejnou jemnou a záhadnou notu: nejasné kovové podezření“.

Nejde o první parfémy inspirované tělesnými tekutinami. Jak uvádí list Metro, zpěvačka Lady Gaga (25) se chystá na trh s parfémem vonícím krví a spermatem. Vloni v září prý podepsala smlouvu s firmou Coty, v níž jí povolila propagovat takový parfém pod jejím jménem. Na trh se však tato vůně, předběžně pojmenovaná Bad Romance, má dostat až v roce 2012.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 4