Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Beyoncé / foto: WENN.com

Beyoncé „ukradla Vánoce“, čeká ji soudní proces

Přemrštěné požadavky zpěvačky Beyoncé Knowles (29) způsobily kolaps projektu, k němuž se zavázala, a 70 lidí ztratilo před Vánoci práci.

Firma teď po hvězdě žádá odškodné 100 milionů dolarů (cca 1,6 miliardy Kč).

Beyoncé se vloni v létě zavázala, že se objeví v taneční hře Starpower: Beyoncé. O pár měsíců později však přišla s novými finančními požadavky, což vedlo k tomu, že hlavní investor od projektu odstoupil. Producent hry, softwarový developer Gate Five, tak musel těsně před Vánoci propustit 70 zaměstnanců.

magazin.cz

Firma Gate Five ve své žalobě podané v New Yorku uvádí, že zpěvačka „nejednala v dobré víře“. Dopustila se tak hrubého porušení smlouvy, „svým rozmarem zničila podnik Gate Five a 70 lidí kvůli ní přišlo o práci týden před Vánoci“.

Zdá se, že Beyoncé začala žádat „zcela nové náhrady“, a to v rozhodující fázi projektu. Developer přitom v té době do hry již investoval 4 miliony dolarů (65 milionů Kč).

„Došlo tehdy k velmi nečekanému a politováníhodnému vývoji událostí, který se nedal předvídat. Teď se snažíme zachránit z trosek, co se dá,“ řekl podle agentury Orange News ředitel poškozené firmy Dareh Gregorian.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 3