Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: www.odditycentral.com

Daphne Selfe: Supermodelkou v 82 letech!

Většina modelek odchází mezi třicítkou a čtyřicítkou do „důchodu“. To však není případ Daphne Selfe (82), která se stala tváří několika reklamních kampaní.

Stará, ale sexy
Nikdy nejste tak staří, abyste se nemohli stát modelem či modelkou! Taková je pravda, kterou hlásá dvaaosmdesátiletá anglická modelka Daphne Selfe. A ví, o čem mluví. Svoji hvězdou kariéru totiž odstartovala teprve nedávno. Dnes je Daphne Selfe považována za sex symbol své generace.

magazin.cz

Modelkou 60 let
Pravda, Daphne Selfe není v branži žádným nováčkem. Modelingem se zabývá dlouhých šedesát let, ale nikdy nebyla tak slavná, jako teď. Mnozí si jí pamatují, když jako mladá, dvacetiletá holka vyhrávala jednu soutěž krásy za druhou... Sem tam nafotila reklamu pro oděvní firmu nebo předvedla nějaký ten model... Ve světovém měřítku však kariéra této mladé, ctižádostivé a krásné Angličanky nebyla „nic moc“.

magazin.cz

Daphne mania!
Daphne Selfe se modelingem živila celý život. Nikdy by ji však nenapadlo, že její sláva ještě přijde. Klíčový byl pro modelku rok 1998, kdy ji oslovila modelingová agentura s nabídkou, zda nechce předvádět na přehlídce Red and Dead, která se konala v rámci londýnského Fashion Weeku, což je prestižní mezinárodní módní show. Daphne tehdy souhlasila a udělala dobře. Tam si jí totiž všimli módní agenti a návrháři zvučných jmen a najednou byla obrovská poptávka po krásné, vrásčité seniorce Daphne Selfe! „Nikdy jsem nebyla na žádné plastické operaci. Vždycky jsem věřila tomu, že můj obličej vypovídá příběh mého života,“ dodává Daphne na adresu svého vzhledu.

Krása posvěcená irskými kořeny
Během několika měsíců se modelce změnil život. Nafotila reklamní kampaň pro značku Nivea nebo Olay. Pracovala pro módní dům Dolce & Gabbana a její tvář se rovněž objevila v prestižních módních časopisech, jako je třeba Vogue či Marie Claire. Stárnoucí kráska prý vděčí svému půvabu za irské kořeny. Irové mají podle ní pevné kosti a štíhlou postavu. V případě Daphne Selfe jde i o pěkné lícní kosti a husté šedé vlasy, které si úzkostlivě udržuje. Daphne se snaží být v dobré formě, proto pravidelně cvičí jógu, dodržuje pitný režim a stravuje se zdravě – na jejím jídelníčku se nachází převážně ovoce, zelenina, ryby.

magazin.cz

Honorář: 28 tisíc za den
Jak dlouho hodlá stařenka pracovat v módním byznyse? Prý dokud po ní bude poptávka. Co se týče mladých modelek, má prý s nimi hezký vztah. Většina z nich totiž na Daphne pohlíží s úctou a vzhledem k tomu, že je trochu „jiná generace“ nevnímají ji jako konkurenci. Za jediný den si tak paní Selfe vydělá 1600 dolarů, což je zhruba 28 tisíc korun. Takové „přilepšení k důchodu“ by hezké české stařenky také určitě uvítaly...

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 7