Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Manželství vychází z módy

V čem to asi vězí? Je drahé? Je směšné? Je nudné? Je zavazující? Není už „in“?

To, že máme kolem sebe spoustu nesezdaných párů, nám připadá úplně normální a běžné. Před takovými třiceti lety to bylo velice výjimečné, před padesáti vyloučené. Zato jakmile byla žena v pětadvaceti letech singl, byla podezřelá, a co teprve ve třiceti! Bylo běžné titulovat ji „starou pannou“ a dokonce byla podezřívána z toho, že tou pannou skutečně je. Muži a ženy se párovali, brali, žili spolu, vychovávali děti, občas možná i souložili (za mlada) a toho, kdo byl volný, abys hledal lupou. Když už, šlo o vdovy a vdovce, kteří zase rychle koukali někde se upíchnout.

To bylo, a co bylo, už dávno není. Bezva, řeknete si možná, vždyť proč bych si ji měl brát, proč bych měla lézt pod čepec? Vždyť takhle je všechno v pohodě. Když spolu chceme být, jsme, nechceme, nejsme. A když nás to spolu přestane bavit, zkrátka půjdeme zase o dům dál… I taková hvězda a pěkná ženská jako je Cameron Diaz prohlásila, že svatba je anachronismus a že není nad to žít si jen tak…

magazin.cz

Proč ne, když to někoho baví. Ale protože vše, co se stane, vede k další události, vše, co děláme, má následky, nemůžeme čekat, že trend odmítání pevného svazku zůstane bez nich.

Je to pohoda, že? Nemuset mít zodpovědnost, nemuset se o nic starat… Jasně, že je. Ale jak pro koho. Třicetiletá žena propadne panice, že už je nejvyšší čas mít dítě (všimli jste si, že je všeobecným úzusem mít dítě do třiceti?) a třicetiletý muž si sbalí svých pět švestek a vycouvá. Protože on dítě do třiceti let nepotřebuje.

Ovšem chybí mu žena. Chybí mu sex. A on je už vybíravý. Jak to vyřeší? Jednoduše, sexem na jednu noc. Nebo na dvě, na tři. Jak ovšem svoji situaci budou řešit třicátnice toužící po dítěti, kterým jejich vrstevníci unikají, bůhví. A lék? Jednoduchý. Strčit mu hlavu do chomoutu, dokud je ještě čas! Holky, jděte do toho!

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 5