Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: www.odditycentral.com

Je živý, ale chodí spát do rakve

Brazilec Zelli Rossi už 23 let spí v rakvi. Proč? Protože chce uctít památku svého mrtvého kamaráda, který zemřel v roce 1988.

Slib z dětství
Spát v rakvi asi není žádný med – člověk se nemůže pořádně otočit napravo, nalevo, natož se překulit třeba na břicho. Brazilci Zelli Rossimu ze Sao Paula to však nevadí. Spí tak 23 let a na poněkud křečovitou polohu na zádech si už dávno zvykl. Příběh tohoto podivného spáče sahá daleko do jeho dětství – tehdy si se svým kamarádem slíbili, že když náhodou některý z nich zemře, ten druhý, co bude naživu, mu koupí rakev.

Jedna rakev navíc
V roce 1983 měl Zelli Rossi autohavárii a jeho život visel na vlásku. K jeho příteli se však donesla mylná zpráva, že je Rossi mrtev. Chlapík neváhal a koupil rakev. Jenže ta už nebyla potřeba. Zelli se po čtyřměsíčním pobytu v nemocnici ze svých zranění vylízal a byl opět jako rybička. Ovšem, co s přebytečnou rakví? Oživlý nebožtík se jí snažil vrátit dodavateli, ten ji ale zpátky vzít odmítal. A tak si ji nakonec nechal doma.

magazin.cz

Tradice nocování v rakvi
Čachry s rakví se obnovily v roce 1988, kdy Rossiho přítel zemřel. Majitel přebytečné rakve však odolal pokušení, aby ji udal svému mrtvému kamarádovi a raději mu – dle svého slibu – koupil novou truhlu. Se smrtí svého věrného druha se Rossi dodnes nesmířil a tak si zavedl rituál, že každou páteční noc přenocuje v rakvi, na počest svého drahého přítele.

Takový domácí horor
Žena Zelliho Rossi si na tuto manželovu tradici zvykla a pomáhá mu rakev ustlat tak, aby si v ní alespoň trochu pospal. Mít doma pohřební truhlu je pro rodinu Rossi sice trochu nepříjemné, nicméně, snaží se tento symbol smrti přehlížet. Někteří členové domácnosti však vnímají Rossiho spaní v truhle citlivěji. Například jeho vnuk, který se kvůli „dědově rituálu“ stydí brát domů své kamarády. Prý by ho pomluvili a ve škole by z toho byl horor.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1