Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Chcete mít kvalitnější sex? Zahoďte cigarety!

Muži, kteří praštili s tabákem a přestali kouřit, si vychutnávají sex lépe než kuřáci.

Tvrdí to američtí vědci na základě výsledků výzkumu, jejž uskutečnili mezi odnaučenými vyznavači kouření, kteří si stěžovali na trápení s potencí.

Třetina z nich přestala kouřit díky nikotinovým náplastem. Všichni do jednoho pak potvrdili, že v oblasti sexu u nich nastalo znatelné zlepšení. Projevuje se především v rychlosti a v intenzitě pohlavního vzrušení.

magazin.cz

„Tato skutečnost by mohla být silnou motivací pro muže, kteří by chtěli přestat kouřit a nevědí, jak na to,“ konstatoval vedoucí zmíněného výzkumu Christopher Harte z Bostonu, který při něm úzce spolupracoval s Cindy Mestonovou z University of Texas.

Badatelé ovšem podotýkají, že může uplynout ještě nějaký čas, než se „výkony odnaučených kuřáků v ložnici znatelně projeví“.

Kouření je spojeno s řadou zdravotních rizik, jaká představuje například hrozba rakoviny či onemocnění srdce. Harte a Mestonová tvrdí, že výsledky jejich výzkumu by mohly být podpůrným argumentem, kterým by lékaři mohli motivovat kuřáky, aby se svým zlozvykem přestali.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!