Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: www.oddee.com

Muž, který snědl 25 000 Big Maců

Jsou věci, bez kterých si člověk nedovede život představit. Pro vězeňského hlídače, Dona Gorskeho, je to hamburger Big Mac z fastfoodového řetězce McDonald’s.

magazin.cz
Láska na první zakousnutí
Poprvé Gorske (57) ochutnal Big Mac před 39 lety. „Pamatuji si to jako dneska, bylo to 17. května 1972. Tehdy jsem se projížděl ve svém prvním autě a měl jsem hlad. Zastavil jsem u McDonald’s a dal si k obědu Big Mac,“ vypráví Don. Podle něj to byla láska na první zakousnutí, protože hned na první zátah spořádal 9 kousků. Další den se stavil v „mekáči“ a znovu si dal Big Mac. Tak to šlo celý měsíc...

Dvakrát týdně fastfoodový nákup
A tak to jde už 39 let. Dnes si ale Gorske dopřává jen dva oblíbené sendviče denně. Každé pondělí a čtvrtek chodí pravidelně do McDonald’s na nákup. Začátkem týdne si prý objedná šest burgerů, ve čtvrtek osm. Jídlo si pak uloží doma do mrazáku a každý den ujídá svou porci, jenž věrně zapíjí coca colou. Jídelníček prý měnit nechce. Kašle na nutriční terapeuty, je prý zdravý jako řípa a štíhlý jako lunt.

magazin.cz

McDonald’s, má láska
Fastfoodový svatostánek McDonald’s má pro Gorskeho doslova fatální význam. Kromě toho, že tam objevil své milované jídlo, seznámil se tam v roce 1973 se svou ženou, kterou později, rovněž v této restauraci, požádal o ruku. Jak je vidět, Mary Gorske si s domácím vařením nemusí dělat příliš těžkou hlavu. Její muž má o svém menu jasnou představu. Gorskeho vášeň k Big Macu vyvrcholila letos v květnu, kdy avízoval, že právě snědl sendvič s číslem 25 000. Dnes, po pěti měsících, je tento počet samozřejmě vyšší.

magazin.cz
Jiný burger? Ani náhodou!
Mnozí přátelé se Gorskeho snažili od Big Maců odradit, ale marně. Jednou se prý se svým kamarádem vsadil o pět dolarů, že zkusí sníst jiný burger, než Big Mac. Pro Gorskeho to byl prý takový šok, že už nic takového nechtěl zopakovat. Jakmile dostal svou výhru, hned jí utratil za milovaný sendvič, aby si „spravil chuť“. Jeden Big Mac prý spořádá na 16 kousnutí a počet spořádaných burgerů si poctivě zapisuje do notýsku.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 4