Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Mladší muž + starší žena

Nejen muži po dosažení určitého věku odcházejí za mladšími partnerkami, také ženám často učaruje o několik let mladší muž…

Ženy, které už vědí, co chtějí
Elegantní padesátnice, která o sebe pečuje, umí se upravit, má slušné postavení a ví, co očekává od vztahů, není dnes už žádnou výjimkou… O současných zralých ženách se hovoří jako o generaci žen, které mají celou řadu možností vypadat lépe, kromě toho mohou nabídnout více, než jejich mladší konkurentky, které ještě válčí s našlápnutou kariérou či hledají vhodného muže pro založení rodiny. Dnešní ženy jsou zvyklé pečovat v každém věku a mění tak svůj životní styl, který odpovídá o mnoho nižší věkové kategorii. Ženám, které si již prošly většinou mnoha rozchody mladší partner zase umí nabídnout cit a pozornost, jakou manžel po několika letech manželství a dvou dětech již nemusí mít chuť poskytnout… A tak nejen muži si začínají s o půl století mladšími partnerkami, ale i ženy podlehly kouzlu mladších zajíčků.

magazin.cz

Co ženám přináší vztah s mladším mužem
Vztah s mladším partnerem má své výhody – a to pro obě pohlaví. S mladším partnerem se můžeme cítit o mnoho lépe. Přeskočí jiskra, zjistíme, že si navzdory věkovému rozdílu výborně rozumíme, aniž bychom si nějak výrazně v ten moment uvědomovali, že nás od sebe dělí třeba i desítky let. Nechme nyní stranou postavení starší ženy, finanční jistoty či zázemí, které dokáže mladší polovičce vytvořit. Žena, která se domnívala, že už ji nečeká nic než obyčejný fádní život najednou zažívá něco zcela odlišného. Zkouší sporty, které předtím nezkoušela, navštěvuje místa, kam by se třeba kvůli předsudkům spojeným s jejím věkem nepodívala. Svou roli může hrát atraktivita romantiky a vášně takového vztahu.

Sexuální život je pestřejší
Mladší muži rádi experimentují a zkouší nové věci, to může být velkým plus právě v sexuálním životě. Zralá žena již ví, co má ráda a sex si tak oba dokáží užít. Zatímco sexuální život může být jistě velkou devizou vztahu, věkově nerovný vztah má také svá úskalí. Velmi brzy se totiž může ukázat, že pouhé vášně a city neznamenají žádnou perspektivu do budoucnosti. Zkušená žena si je často mnohem lépe vědoma své hodnoty a případný krach vztahu s mladším tak bude řešit s největší pravděpodobností s nadhledem. Čtyřicetiletá žena ještě může mít chuť budovat domov, ovšem její o patnáct let mladší přítel bude mít možná docela jiný názor. I proto bývá vztah s mladším milencem často v podobě tzv. kompenzační nevěry, která má za úkol ženě vynahradit právě jen spontánní vášeň a zájem, jakého se jí už doma nedostává.

Žena by se neměla ocitnout v roli poučující matky
Muži a ženy přirozeně zastávají určité role, ženám nevadí být v submisivnější pozici vůči partnerovi, muž má rád převahu. Ve vztahu starší ženy a mladšího muže takové rozdělení rolí může být potencionálním zdrojem konfliktů. Náš mladší miláček se nesmí cítit ohrožen, starší žena by neměla rozhodně působit dominantnějším dojmem. Její mladý přítel musí mít možnost být aktivní, přestože mu ve srovnání s partnerkou zatím chybí vyzrálost a zkušenosti. Jinak by mohl být zaskočen, když zjistí, že zcela podléhá vlivu své milenky… Inteligence, vtip a porozumění – to je to, díky čemu bude mladší muž starší partnerce rovnocenným partnerem.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 6