Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: www.oddee.com

Šílené oběti anorexie

Kult štíhlosti stále světem vládne. A tak není divu, že některým lidem se touha po pěkné postavě zvrtne v zákeřnou nemoc, zvanou anorexie.

Nejhubenější dvojčata na světě
Přestože dvojčata Michaela a Samantha Kendallovy, byly už dávno plnoleté, spousta lidí si je pletla s malými dětmi. Není divu, holky měly drobné dětské postavy a hlásek jako konipásek, který evokoval žákyně prvního stupně základní školy. Příčinou tohoto vizuálního klamu však nebyla hříčka přírody, jak by se mohlo na první pohled zdát, ale nemoc, známá jako anorexie. Rodiče dvojčat – Christy (58) a jeho žena Clare (56) byli ze situace svých dětí zoufalí. Ač se velice snažili, neexistoval způsob, jak holkám vnutit sousto jídla navíc. Dvojčata proto strávila většinu svého dětství i dospělosti po různých klinikách, kde se snažila své stravovací embargo odblokovat. Bohužel, přes všechny snahy se jim to nepodařilo. Michaela zemřela na anorexii v roce 1994 a její sestra Samantha spáchala sebevraždu o tři roky později.

magazin.cz

Anorektický model
Kdo ví, co to do krasavce Jeremy Gillitzera vjelo, ale jednoho dne se podíval na své osvalené tělo a zjistil, že mu připadá tlusté a odporné. Výsledek? Začal držet hladovku, aby pak návalu šílené chuti do sebe narval, co bylo po ruce. Pak stačilo strčit si prsty do krku a všechno vyzvracet. Přestože model chodil pravidelně do posilovny a makal a svém těle, jeho organizmus chátral. Když Jeremy Gillizer loni zemřel, bylo mu 38 let a vážil 30 kilogramů.

magazin.cz

Matka je hubenější než dcera
Když se podíváte na Rebeccu a Maisy Jonesovy, vypadají jako sestry. Není divu, 26 letá matka totiž má stejnou konfekční velikost, jako její potomek. Rebecca připouští, že s anorexií bojuje polovinu svého života, ale zatím se jí nedaří nad nemocí zvítězit. O tom svědčí i fakt, že váží méně než její sedmiletá dcera, která má hmotnost 31 kilogramů. „Nosím stejné oblečení jako Maisy a dělá mi to dobře. Jsem na sebe pyšná! Nemyslím si, že jsem nějak extra štíhlá – když se na sebe podívám do zrcadla, připadám si tlustá.“ Rebecca pracuje ve zdravotnictví, tudíž moc dobře ví, že její stravování není v pořádku. Přesto stále přežívá jen na polévkách, energy drincích a toastech. Sebe odbývá, ale své oplácanější dcerce přeje a ráda jí podstrčí nějakou tu sladkost v podobě čokolády nebo muffinu.

magazin.cz

Běžící „kostra“
Kdysi byla Lauren Bailey docela pěkná holka. Jenže pak se rozhodla, že bude ještě pěknější, hubenější... Začala každý den chodit 12kilometrové trasy (od 6 ráno do 18 h večer), aby se zbavila přebytečných špíčků, a to se jí opravdu podařilo – zhubla 22 kilogramů. Teď ale postavou připomíná pětiletou holčičku. Jejímu sportovnímu harašení a téměř žádnému příjmu potravy udělali přítrž zdravotníci, kteří Lauren umístili na 18 měsíců do sanatoria. Teď už je Lauren zase venku a záleží jen na ní, co se svým životem, potažmo postavou, udělá.

magazin.cz

Už konečně trochu oplácanější...
Není to tak dávno, kdy Hayley Wilde připomínala kostru potaženou kůží. Tato sympatická blondýna přiznává, že osm let neúspěšně bojovala s anorexií, která ji málem stála život. „Bylo to strašné, padaly mi vlasy, čtyři roky jsem byla bez menstrace,“ vzpomíná Hayley. V případě Hayley šlo však o šťastný konec – dívka si našla přítele, se kterým otěhotněla. Teď se oba radují ze syna Michaela a novopečená maminka konečně trochu tloustne.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 5