Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Ještě nemáte dárky k Vánocům?

Nevadí, nabízíme několik tipů, jak udělat radost blízkým, nebo alespoň sobě... Když už nechcete nikomu nic kupovat, můžete si naopak dárek pro sebe u někoho objednat.

magazin.cz
Russell Hobbs Mini Classic konvice
Nejen pro příznivce klasických automobilů Mini je určena nová kolekce Mini Classic spotřebičů značky Russell Hobbs. Mini Classic konvici docení každý s citem pro povedený design. Funkce ovšem nezaostávají. Samozřejmostí je tak skryté topné těleso, odnímatelný a omyvatelný filtr proti vodnímu kameni nebo ochrana proti přehřátí. Potěší kapacita 1,7 l vody a základna s prostorem pro kabel.
Cena: 1499 Kč

Russell Hobbs Mini Classic toustovač
Toustovač je rovněž v designu automobilů Mini Cooper, nabízí také nadstandardní funkce a kvalitní provedení v podobě nerezového těla. Uživatel ocení řadu funkcí, jako je nastavitelný stupeň opékání, funkce centrování pečiva nebo funkce rozmrazování či vyjímatelný tácek na drobky. Pro výrobce je rovněž charakteristický prostor pro schování napájecího kabelu nebo mřížka na opékání pečiva. Cena: 1299 Kč

magazin.cz

Oba výrobky seženete na www.datart.cz, www.remivar.cz

Button-down košile mají svůj osobitý šarm
Nosí se jak s kravatou, tak i bez ní, ale vždy s límečkem zapnutým na knoflíčky. Konstrukce límce button-down košile je poměrně komplikovaná a její bezvadné zvládnutí vyžaduje značné znalosti i zkušenosti a na světě není mnoho značek, které tímto know-how disponují. Button-down košile má manžety rukávu zásadně zapínané na knoflíček nebo na knoflíčky a nikdy se nepoužívají manžetové knoflíčky. Knoflíčky límce by měly být kvalitní (nejlépe z pravé perleti) a musí odpovídat knoflíčkům, použitým na ostatních místech košile.

magazin.cz
Turnbull & Asser je pravděpodobně celosvětově nejprestižnější značkou pánských košilí. Každá košile Turnbull & Asser v sobě kombinuje nostalgický odkaz na vrcholnou kvalitu zpracování a použití tradičních luxusních materiálů s velice moderním přístupem k potřebám současného muže. Košile jsou elegantní, s nadčasovým vzhledem a s pozorností, věnovanou každému detailu. O kvalitách košilí této značky svědčí i to, že mezi stálými a loajálními zákazníky značky lze nalézt takové osobnosti jako např. Cary Grant, Frank Sinatra, Fred Astaire, David Niven, Michael Caine, Winston Churchill a mnozí další. Značka oblékala všechny filmové Jamese Bondy a její košile byly k vidění i v mnoha dalších filmech (např. ve slavné scéně o košilích ve filmu Velký Gatsby s Robertem Redfordem).

Button-down košile Turnbull & Asser jsou v nabídce www.sekora.cz v širokém spektru barev i velikostí

Kašmírová šála, čepice a rukavice značky N.PEAL
Souprava je vyrobená z nejkvalitnější 100% kašmírové vlny a tvoří ji šála, čepice a rukavice v originální rudofialové barvě, kterou výrobce označuje termínem Persia. Na všech součástech sady je jednoduchý a elegantní Fair Isle vzor, který je proveden ve světlejší růžovofialové barvě. Šála, čepice i rukavice spolu vzájemně ladí a představují perfektní módní doplněk pro ženy nejen pro dennodenní nošení, ale i pro volnočasové aktivity (např. pro aprés ski na horách). Díky použití nejkvalitnějšího kašmíru jsou všechny komponenty soupravy jemné, hebké, příjemné na omak a navíc perfektně chrání před nepřízní počasí. Šál má rozměry 150×23 cm a je vytvořen ze zdvojeného úpletu (tzn. pás úpletu je upleten jako tubus a následně sešit) a díky tomu se výborně váže a upravuje do výstřihu kabátu či bundy a zároveň je extrémně hřejivý. Na všech částech této luxusní sady se nešetřilo materiálem a jedná se opravdu o poctivý kus kašmíru.

magazin.cz

Na šále, čepici i rukavicích je elegantní, nadčasový Fair Isle vzorek, který tvoří stylizované květy, které jsou doplněné jemnými geometrickými ornamenty a drobnými puntíky. Fair Isle je ostrov v severním Skotsku, ležící mezi Shetlandami a Orknejskými ostrovy. Tento malý ostrůvek (jeho rozloha je pouhých 768 ha) je proslavený svými pletenými vzory, které kombinují květinové motivy s drobnými geometrickými vzorky. Celosvětovou proslulost Fair Isle vzorům zajistil vévoda z Windsoru (pozdější britský král Edward VIII), který svetry z tohoto malého ostrůvku rád a často nosil.

Sada luxusní kašmírové šály, čepice a rukavic je k dispozici na www.sekora.cz ve velmi omezeném množství kusů a proto přinese svým majitelům nejen kvalitní kašmírové výrobky, ale i opravdovou exkluzivitu.

Novozélandské opasky z pravé kvalitní kůže
Ačkoliv se pásky vyrábí z nepřeberného množství materiálů, klasické jsou stále z pravé zvířecí usně a s mosaznou přezkou. Takový opasek se vyznačuje – při správné údržbě – dlouhou životností, vysokou barevnou i tvarovou stálostí a nenucenou elegancí. Nejrozšířenějším materiálem je dnes hovězí nebo telecí kůže, která má téměř ideální vlastnosti pro potřeby opasků. Existují i pásky vyrobené z pravé krokodýlí, aligátoří, pštrosí, ještěrčí či hadí kůže, ale takové pásky jsou extrémně drahé a vzhledem k větší choulostivosti kůží ze vzácných zvířat se u nich obtížně zajišťuje dlouhá životnost. Naštěstí je dnes možné vytvořit pásky se strukturou kůže vzácných zvířat z klasické hovězí usně a takové pásky jsou i pro odborníka obtížně rozpoznatelné od originálů.

magazin.cz

Opasky novozélandské značky Robert Charles jsou především klasické, nadčasové a kvalitní. Vyrábí se v oblasti italského Coma, které je celosvětově proslavené právě výrobou těch nejkvalitnějších kožených módních doplňků, a při jejich výrobě se používá ta nejlepší hovězí a telecí kůže. V nabídce opasků značky Robert Charles na lze najít jak pásky vyloženě společenské, tak i modely s ryzím sportovním charakterem a i modely obzvláště vhodné pro ženy. Většina modelů je k dispozici ve třech základních barvách – černé, středně až tmavě hnědé a světle medově hnědé. Velmi oblíbené jsou modely se strukturou kůže vzácných zvířat – aligátora, ještěrky, hadí kůže či kůže úhoří.

Skvělá brašna na notebookMcKlein Hazel Crest je černá kožená aktovka na notebook s originálním a velmi praktickým designem se třemi hlavními přihrádkami. Ve vnitřním prostoru aktovky se nachází jedna hlavní přihrádka, která může sloužit k ukládání objemnější listinné dokumentace. Na vnější straně aktovky v její zadní části, pod společnou chlopní se zavíráním na magnetické patentky, jsou umístěny 2 oddíly, přihrádka na notebook a přehrádka k ukládání příslušenství k notebooku nebo drobností jako jsou vizitky, telefon, tužky. Na přední sparně aktovky jsou umístěny celkem tři přihrádky z toho jedna je uzavíratelná zipem a může sloužit k uložení listinné dokumentace a druhé dvě jsou samostatné kapsy, které mohou sloužit k ukládání např. klíčů, peněženky apod. Aktovka je velmi prostorná s praktickým uspořádáním.

magazin.cz

Aktovka McKlein Hazel Crest je vyrobena z kvalitní hovězí usně a vysoká pozornost je věnována i kvalitě použitého kování a zipů a celkovému řemeslnému zpracování. Taška má vnější rozměry 43×31×13 cm a hmotnost 2,3 kg. Je dodávána v klasické elegantní černé barvě a zakoupit ji můžete zde.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2