Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Holíte se?

O svůj zevnějšek dnes nepečuje snad už jen naprostý ignorant a ztracenec.

Péčí rozumíme standardní úpravy zahrnující pravidelné mytí, návštěvy kadeřníka, nošení čistého oblečení, používání antiperspirantů, střihání nehtů, čištění uší… A samozřejmě také holení a to v případě mužů i žen.

magazin.cz
To, že si pánové pravidelně holí vousy či si je jinak upravují, patří snad už k normálu. Když na to přijde, tak i několikadenní strniště můžeme považovat za módní úpravu vousů a ne za ledabylost majitele tváře, na které vyrůstají. Muži si mohou a v podstatě by i měli holit i další části těla. Například oholené podpaždí nejenže vypadá lépe než chomáč potem slepených chlupů, ale rozhodně je holá kůže i hygieničtější. Holení intimních partií vlastně podléhá podobným pravidlům – vypadá to lépe a o hygieně ani nemluvě. Co se týče jiných částí těla, tak nohy si snad holí jen cyklisté a někteří pánové si vyholují zarostlé hrudníky a dokonce i chlupatá záda.

Žiletky patří do hygienických pomůcek žen, o tom není pochyb. Co se obličeje týče, tak tam se holení rozhodně vyvarujte. Nejde o to, že by vám pak chloupky rostly více, to je pověra, ale budou seříznuté a ne přirozeně do špičky a tak budou viditelnější. A nikdo také nestojí o pichlavou tvář, že? Na knírek pod nosem použijte speciální vosk, který chlupy vytrhne i s kořínky, na obočí zase pinzetu.

Holení podpaždí by se mělo provozovat každý den při koupání. Obtěžuje-li vás to, zkuste se poptat po stálém odstranění chloupků. Metod existuje několik, zda jsou stoprocentní, se musí vyzkoušet.

magazin.cz

Nohy si dnes neholí málokterá žena. Možná jsou někteří z vás takoví pamětníci, že si vzpomenou třeba na osmdesátá léta, kdy bylo zcela normální si na nohy poseté hustými tmavými kudrnatými chlupy natáhnout tělové silonky, a šup dáma byla na světě. To se snad už dnes neděje. Nohy si ženy holí a ty odvážnější depilují. To samé mohou dělat také s porostem chlupů na rukách, i ty bez něj vypadají lépe.

Intimní partie si ženy velice často vyholují. Úpravy těchto míst dokonce podléhají trendům. Někdy jsou in zcela holá, jindy se zase „nosí“ různé vyholené tvary od trojúhelníků či obdélníků až třeba po srdíčka. Každopádně platí, že i zde by se mělo upravovat, a to nejen z hygienických, ale i z estetických důvodů.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2