Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Rozjeďte muziku na vlastní triko

Potisk na tričku může sloužit pro parádu, může i provokovat, ale nyní získává nový rozměr. Můžete s ním totiž skládat vlastní muziku.

Poněkud výstřední tričko se objevilo v nabídce amerického obchodního portálu ThinkGeek. Triko totiž umožňuje svému nositeli vytvářet rytmické hudební smyčky podobně jako klasické syntetizátory. Nahraný rytmus si pak lze ihned přehrávat pomocí přibaleného malého zesilovače a reproduktoru.

magazin.cz
Unikátní beat
Potisk trička vypadá na první pohled docela normálně. Ovšem bližší průzkum odhalí sedm dotykových plošek určených ke hraní. Každé z nich je přiřazeno devět různých zvuků, jejichž mixováním se složí skladba s maximální délkou tří minut. Zvuky samotné spadají do standardních kategorií od bubnů, přes disko až po klasický jazz. Nechybí ani všelijaké kybernetické zvuky, jaké známe z osmibitových herních konzolí.

Jakmile vytvoříte jednu základní smyčku třeba s několika bicími nástroji, můžete podle libosti přidávat další vrstvy a vytvářet mnohem komplexnější rytmy. Ve výsledném mixu tak mohou zaznít kytarové rify, smýkání gramofonové desky, robotické pípání, trubky, skřeky a další a další zvuky. Fantazii se meze nekladou, tedy do chvíle než s vaší uši trhající kakofonií nevyběhnou otrávení spolucestující v tramvaji.

magazin.cz

Baterie před praním vyjměte
Triko k provozu vyžaduje čtyři tužkové AA baterie a naštěstí jej můžete běžným způsobem prát. Baterie pochopitelně musíte před praním vyndat. Tričko je standardním sluchátkovým jackem napojeno k malému zesilovači, který lze snadno nacvaknout na pásek u kalhot, což z něj činí dobrý přenosný nástroj.

„Tento plnohodnotný elektronický bubeník v podobě trička vám s lehkostí umožňuje vytvářet komplexní rytmy, zatímco se brouzdáte po ulicích města“, popisuje výrobek nadšený prodejce. „Jednoduše přejedete prstem po plošce na tričku a vytváříte vlastní muziku.“

Tričko i s malým zesilovačem lze pořídit za 29,99 dolarů.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!