Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

V zimě se naložte do oleje, ne do lihu

Každé roční období se nějakým způsobem podepíše na našem zdraví. Zima patří v tomto ohledu jednoznačně k nejnáročnějším částem roku. A jelikož je téměř za dveřmi, nebude na škodu si zopakovat pár pravidel péče o pokožku.

Základem jistě je udržovat se v teple, respektive volit takové vrstvy oblečení, které nejen, že mráz k pokožce nepustí, ale také jí dovolí volně dýchat. Ne všechny části těla ale můžeme mít celý den ukryté v teploučku. Jde hlavně o obličej, ruce a částečně i o nohy, ty chraňte dvojnásob, ať se za ně nemusíte stydět. Mráz totiž kůži vysušuje a ta praská a vytváří se na ní šupinky. A i zbytek těla se samozřejmě může nebo spíše měl by ukrýt pod ochrannou vrstvu mléka či krému.

Jak na to
Ke každodenní péči o pokožku by mělo patřit kvalitní tělové mléko. To sice snad každá žena ví, ale málokterá to dělá. Přitom natřít se po koupeli trvá asi tři minuty. Je ale nutné zvolit takové přípravky, které se velmi rychle vsáknou a nezanechávají na kůži mastný film, jež je zřejmě důvodem, proč o sebe poctivě nepečují všechny ženy. V zimě volte hutnější mléka, která dodají kůži více živin a pokud to ustojíte, tak se jednou týdně potřete tělovým olejem, jež bude výživovou bombou pro vaši pokožku.

magazin.cz

Na obličej patří speciální k tomu určené krémy. Ráno si do pleti jemně vetřete denní výživný krém, nezapomeňte na make-up, který nejen, že zkrášluje, ale také chrání a samozřejmě také na vše fixující pudr. Večer se musí obličej bezpodmínečně odlíčit a to nejlépe jemným odličovadlem na olejové bázi, které pleť nevysuší. Poté si do obličeje vetřete noční krém, ať mu dodáte živiny přes noc.

Ruce chraňte celý den krémem na ruce. Dobrou službu vám udělá i klasická Nivea, když jí použijete jen nezbytné množství, nebudou pak ruce nepříjemně mastné. Jednou týdně si ručky naložte do teplé olejové lázně, nejlépe z olivového oleje. Na noc si pak na ně naneste silnou vrstvu mastného krému, a abyste do rána neupatlala sebe i vše okolo, navlékněte si na ruce tenké bavlněné rukavice, klidně vám ale postačí i bavlněné ponožky.

O nohy pečujte obdobně, i ty v zimě trpí. Každý den po koupeli je namažte speciálním krémem a opět jim jednou týdně dopřejte péči v podobě mastného zábalu. Nezapomínejte z nich pravidelně odstraňovat odumřelou suchou pokožku pemzou či speciálními brousky.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1