Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Colin Farrell / foto: cinemafestival / Shutterstock.com

Colin Farrell vystoupí proti homofobii na školách

Herec Colin Farrell se angažuje v kampani proti homofobnímu chování na irských školách. Rozhodl se tak po vlastní zkušenosti z dospívání jeho bratra Eamona, který ve škole kvůli své homosexuální orientaci zažil šikanu.

Bratři tak tento měsíc veřejně podpoří organizaci, která se snaží prosadit rovný přístup k lidem bez ohledu na jejich sexuální orientaci, barvu pleti nebo náboženské vyznání.

 

„Nikdo by neměl tuto iniciativu přehlížet. Brutální chování nemá v naší společnosti místo ani prostor pro rozvoj. Šikana není nic jiného, než vylévání si vlastní zlosti na nevinných obětech. Myslím, že podobného chování máme už všichni po krk,“ pronesl Farrell.

 

magazin.cz

 

31. května 1976 se v irském Dublinu narodil Colin James Farrell. Zpočátku to vypadalo, že se po vzoru svého otce a strýce stane fotbalistou, ale pak díky silnému vlivu své sestry Catherine začal mnohem více sledovat filmy a taky chodit na školu Gaiety School of Drama, takže fotbalová kariéra byla poražena kariérou hereckou. Po studiích se mu podařilo získat hlavní role v seriálech Falling for a Dancer a Ballykissangel. Na jevišti londýnského divadla Donmar Warehouse si jej všimnul Kevin Spacey, který mu nabídl první filmovou roli ve filmu Rafinovaný zloděj.

 

Nyní ve svých třiceti pěti letech září jako nikdo jiný a jeho hvězda stále stoupá. Je ale také vděčným objektem bulváru, který jej často prezentuje jako pijana, děvkaře a grázla. On to nepopírá, ale zdůvodňuje to tím, že je mu tolik, kolik mu je, a že v jeho věku to tak prostě dělá každý. Colinovi je hodně věcí jedno, vždy je nad věcí, při rozhovorech si nebere servítky. Pod tím vším mediálním humbukem se ale podle všeho skrývá normální chlapík, který jasně odděluje práci a zábavu. A daří se mu to.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1