Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Strašidelné univerzity

Některé univerzity jsou bohužel proslulé nepěknými až děsivými událostmi.

Studenti si při výběru budoucí univerzity všímají hlavně jejich kvalit. Na univerzity s dlouholetou tradicí a dobrou pověstí se hlásí velké množství zájemců o studium. Některé univerzity jsou bohužel proslulé nepěknými až děsivými událostmi. V mnohých školních budovách dokonce straší, ozývají se tajemné zvuky a po chodbách se prohánějí duchové. Pár takovýchto univerzit najdeme ve Spojených státech amerických. A právě do nich se nyní podíváme.

 

Ještě dnes si studenti Ohijské univerzity v amerických Athénách ve státě Ohio povídají o ponurých událostech, které se odehrály na jejich škole a kolejích. Pokoj s číslem 428 si zde ze strachu nikdo nepronajme a sousední místnosti také zejí prázdnotou. Ptáte se proč? V šedesátých letech (pravděpodobně v roce 1962) zde prý zde prý byla zavražděna teprve devatenáctiletá studentka ekonomie Lisa. Při satanistickém obřadu ji zabili její spolužáci. Vedoucí univerzity ale tvrdí, že se jedná o pouhou smyšlenou historku. Ani v policejních záznamech není o tomto případu ani čárka. I tak se ale studenti bojí a pokoj číslo 428 je už od šedesátých let prázdný.

 

magazin.cz

 

Aby nebylo hrůzy málo, celý areál univerzity prý stojí na bývalém hřbitově. To je ovšem také jen pověst, které ale věří spoustu lidí. Na místě dnešní univerzitní budovy se měly střetnout dva indiánské kmeny. Mrtvé indiány zde údajně studenti slýchávají dodnes, promlouvají k nim nesrozumitelným jazykem. Studenti mohou v budově potkat i duchy bývalých učitelů nebo členů basketbalového týmu. I kantoři zažívají během pobytu ve škole nepříjemné pocity. Dokonce se zde zničehonic otevřou dveře nebo okna. Univerzita se se svými paranormálními jevy umístila i v tabulce nejděsivějších domů USA.

 

Další duch děsí studenty Pennsylvánské univerzity. V univerzitní knihovně se čas od času prochází přízrak Betsy Ruth Aardsmaové (1947–1969), bývalé studentky. Právě v knihovně byla Betsy zavražděna. Vrah jí vrazil nůž přímo do srdce. Nikdy se nepodaří vraha dopadnout. Betsy proto nemá po smrti klid a vrací se na místo, kde byla zavražděna.

 

 

Klid není ani na Kalifornské univerzitě na Channel Islands. Budova je univerzitou teprve od roku 2002, do té doby zde byla psychiatrická léčebna pro zločince. Ti se zde občas po smrti zjevují a často ubližují místním studentům. Po někom hází různé předměty, někoho zase shazují ze schodů.

 

magazin.cz

 

V budově univerzity škodí také poltergeist. Často se záhadně pohybují věci, rozbíjí se přístroje a učební pomůcky, byl zde i nevysvětlitelně spálený elektrický obvod. Studentům i pedagogům nezbývá nic jiného, než si na řádění poltergeista zvyknout.

 

Další americkou děsivou univerzitu najdeme v Madisonu ve státě New Jersey. Ve zdejší Drewově univerzitě straší hned dva duchové. Tím prvním je manželka zakladatele školy, paní Roxanna Mead Drewová (1799–1876). Její manžel Daniel Drew (1797–1879) slavnostně otevřel školu v roce 1867. Duch Roxanny patří mezi ty hodné. Druhý duch školy také nikomu neškodí. V klidu se po škole prochází přízrak oběšeného studenta, který po chvíli zmizí.

 

magazin.cz

 

Přízrak v šedé uniformě řádí v Illinoiské univerzitě ve městě Urbana – Champaign. Ten zde děsí studenty, ale vždy brzy zmizí. Známé jsou ale i dva případy, kdy duch studentům způsobil menší újmu. Prvním známým a nezapomenutelným setkáním s přízrakem je ten z roku 1987. Tehdejší studentka jménem Katherine ducha potká na schodišti a ten ji velmi vyleká. Dívka před ním utíká, když se však otočí, po muži v šedém jako by se zem slehla. Nikdo studentce nevěří, že v budově straší a ducha považovali za její opileckou vidinu. V roce 2007 ale šedý přízrak řádí znovu. Obětí je mladý student, který po setkání s duchem skončí svázaný ve skříni. Od té doby ale duch nikomu jinému neublížil.

 

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1