Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

S mlékem k většímu půvabu

Již vládkyně Egypta Kleopatra věděla, jak být půvabná. Znala totiž krášlící účinky mléka. Opravdu není potřeba investovat do kosmetiky plné chemie, nejvhodnější je zaměřit se na nejzákladnější ingredience.

Mléko a výrobky z něj jsou v kosmetice velice ceněny především pro spoustu výživných látek, které zvláčňují pokožku a brání ji před nepříznivými vlivy. Chrání před volnými radikály, podporují tvorbu kolagenu a obsahují množství fosfolipidů. Dnes už mnoho kosmetických firem přidává mléko do svých výrobků, ale vy si můžete připravit takové mléčné ošetření sami doma a tím prospět nejenom pokožce celého těla, ale například i vašim vlasům.

 

Pleť

Maska z tvarohu, ovoce, mléka a ovesných vloček: Rozmícháme mléko s tvarohem, přidáme ovoce (například banán, broskev, jahody), ovesné vločky a vše rozmixujeme tak, aby hmota nebyla příliš řídká. Naneseme na obličej a dekolt a asi po patnácti minutách smyjeme vlažnou vodou.

 

magazin.cz

 

Maska z jogurtu, medu a žloutku: Všechny tyto suroviny pečlivě rozmícháme a naneseme na pleť. Po patnácti minutách smyjeme vlažným mlékem nebo vodou.

 

Maska z mléka a droždí: Tato maska je vhodná především pro mastnou pleť se sklonem k tvorbě vřídků. Droždí rozmícháme v teplém mléce a hmotu naneseme na pleť. Po patnácti minutách smyjeme vlažnou vodou.

 

Vlasy

Jogurt nebo mléko s tvarohem důkladně rozmícháme se žloutkem a olivovým olejem a  naneseme na vlasy. Účinek zábalu zvýšíme tím, že si na hlavu dáme mikrotenovou čepici a ještě ji zabalíme do ručníku. Necháme působit asi dvacet minut a poté pořádně opláchneme.

 

Nehty

Do hrnku s podmáslím přidejte lžičku sezamového nebo olivového oleje. Pak do této lázně ponořte na deset minut nehty a promasírujte přímo v ní okolí nehtů.

 

magazin.cz

 

Lázeň pro celé tělo

Do litru mléka přidáme několik lžic olivového oleje a vlijeme do předem připravené horké lázně. Pokud máte unavenou pokožku, místo mléka s olejem vlijte do lázně litr podmáslí nebo vyzkoušejte koupel z litru mléka a šálku medu.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!