Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Vtipné etikety na výrobcích

Už jste se někdy zasmáli při čtení návodů nebo nápisů na zakoupených výrobcích? Některé etikety skutečně vypadají tak, jako by je psali nějací vtipálci. Lidé se často nestačí divit, co všechno napíší výrobci na návody.

Během spánku si nefénujte vlasy a s pilou zacházejte opatrně

Kupovali jste si někdy fén v americkém obchodě? Na jednom z těchto výrobků byste našli upozornění, které vám zakazuje jeho používání během spánku. Že by výrobci někdy viděli spícího člověka, který si zvládl fénovat vlasy?

 

Vtipné návody k použití obsahují i některé americké žehličky. V jednom balení žehličky byste našli návod, ve kterém vám výrobci nedoporučují žehlit oblečení, které máte zrovna na sobě. Riziko popálení je pak podle výrobců velmi vysoké. Další žehlička má v návodu dokonce napsáno, že při nesprávném zacházení může popálit vaše oči. Už se někomu z vás stal při žehlení podobný úraz?

 

 

magazin.cz

 

Z amerického obchodu se svítidly budete také nejspíš odcházet s úsměvem. Na většině výrobků totiž najdete nápis, k čemu vlastně slouží – k osvětlení různých ploch, a dokonce i ve tmě! Američané asi tento fakt neberou jako samozřejmost. U vánočních světýlek zase návod říká, kde se mají světla používat – prý pouze venku nebo uvnitř. To výrazně zužuje výběr, že?

 

I při práci na zahradě si musíte dát pozor, abyste nepřišli k úrazu. Na americkém podpalovači je nápis, který varuje před používáním v blízkosti otevřeného ohně. Jak tedy tento výrobek, který přichází do kontaktu s ohněm, používat, to výrobci nezmínili. Výrobci švédské motorové pily zase varují, aby lidé nezastavovali pilu vlastníma rukama. Návod u elektrické vrtačky nám zase zakazuje tento nástroj používat místo zubní vrtačky. Výsledek tohoto použití by rozhodně nebyl dobrý.

 

magazin.cz

 

Američané myslí i na bezpečnost v oblasti dopravy. K zrcátkům, která se umísťují na řidítka motocyklů, je přiložen také návod. Ten kromě postupu instalace na motorku obsahuje informaci, která nám připomíná, že vše co vidíme v zrcátku je ve skutečnosti za námi. Opravdu překvapivé zjištění, že? Na dalším dopravním prostředku, na traktoru, je nálepka s děsivým varováním. Řidiči traktoru by se tak podle tohoto varování měli vyvarovat smrti, která je prý ohrožuje.

 

Než se pustíte do jídla, přečtěte si etiketu

Jeden čas rozveseloval Američany nápis na balíčku bramborových lupínků, který dával kupujícím naději, že možná balíček vyhráli a nemusejí ho tak u pokladny platit. Detaily by ovšem dotyčný našel až uvnitř balíčku a tak mizí naděje na výhru. Na několika baleních oříšků také nechybějí vtipné nápisy. Na jednom takovém výrobku je dokonce napsán následující návod – máte balení otevřít a poté oříšky konzumovat. Výrobci si zřejmě mysleli, že někdo oříšky sní i s obalem. Na jiném balení oříšků zase stojí varování, že výrobek obsahuje oříšky.

 

magazin.cz

 

Některé americké mražené potraviny také obsahují návod, ve kterém mimo jiné stojí doporučení pro konzumaci. Jaké je? Výrobek se musí rozmrazit! Podobně absurdní varování má i jeden americký pudink. Na etiketě této pochoutky je napsáno, že pokud se pudink ohřeje, bude horký. Američtí výrobci zkrátka raději varují přede vším.

 

Vtipnou kaši snídali nejspíš výrobci zákusku tiramisu ve Spojených státech amerických. Na spodní straně balení bychom našli nápis, který rozhodně nedoporučuje obracení balení dnem vzhůru. Nápis ovšem není umístěn na správné straně balení. Stejný nápis a dokonce na stejném místě bychom si mohli přečíst na krabici s bonbony.

 

Ve Velké Británii si na lahvi ochuceného mléka přečtete etiketu, která vás nabádá k tomu, abyste otevřenou láhev neobraceli vzhůru nohama. Co kdyby to snad někoho napadlo?

 

Návod, jak používat mýdlo i štětku na WC

Návody k používání věcí denní potřeby jsou opět nejčastěji na americkém trhu. Dokonce i na mýdle je doporučení na používání. Jak se má tedy právně mýdlo používat? Podle Američanů jako běžné mýdlo.

 

magazin.cz

 

Taiwanští výrobci šamponu doporučují zase svůj výrobek používat opakovaně. Americké zvířecí šampony zase nejsou určeny ke krmení rybiček. Na Novém Zélandu se v mnoha obchodech prodává repelent, který údajně nebyl testován na zvířatech. Jak ale mohli výrobci zjistit, že sprej takového složení bude odpuzovat dotěrný hmyz, to se nedozvíme.

 

Vraťme se zpět do Spojených států amerických. Zde obsahuje návod k použití i obyčejná štětka na WC. V něm je psáno, že ji lidé nemají používat orálně. Napadlo by vás ale snad toto použití? Na čističi toalet najdeme také návod, při jehož čtení bychom se opravdu pobavili. Výrobci tvrdí, že čistič není zdraví nebezpečný, i tak by ale z mísy neměla pít zvířata ani děti. Výrobci čističe vany zase doporučují vanu čistit už čistou. Skvělý výsledek tak prý bude zaručen a vana se bude blýskat čistotou.

 

V několika zemích světa jsou dostupné jednorázové holicí strojky s kuriózním varováním od výrobce. Ten nedoporučuje, aby se lidé holili během zemětřesení. Málokdo ale při zemětřesení bere do ruky právě holicí strojek.

 

Při hraní nezapomeňte hlídat děti … i sebe!

Nyní zůstaneme v Americe, kde si i na hračkách lidé přečtou vtipné návody či doporučení. Pokud američtí rodiče koupí svým dětem kostým hrdiny Spidermana, měli by si přečíst i varování. Když si dítě kostým oblékne, rozhodně nezíská i mimořádné schopnosti a nezačne létat. Děti zkrátka nesmějí brát hru příliš vážně.

 

magazin.cz

 

Rodiče svým potomkům často kupují i malé skútry, které mají být bezpečné. Návod k tomuto vozítku rodičům oznamuje, že při používání se skútr pohybuje. Pro velmi malé děti jsou určeny kočárky. Na jednom takovém je napsáno varování pro rodiče, kteří tak nesmějí kočárek skládat, pokud v něm vozí dítě. Starostlivé maminky by to ale naštěstí nenapadlo i bez návodu.

 

Pro malé děti jistě není dobré, když si hrají s malými nebo nebezpečnými předměty. Američané ale vyrobili krásně papírové blahopřání k prvním narozeninám dítěte, na jehož zadní straně je malými písmeny napsáno, že výrobek není vhodný pro děti do 36 měsíců. Ani s frisbeem by si neměli hrát malé děti. Proč? Podle Amričanů by totiž mohly spolknout malé části.

 

Američtí výrobci léků zase myslí na zdraví všech dětí. Na léčivu proti kašli, které je určené pro děti, je nápis, který zakazuje řídit automobil nebo těžké stroje. Ještě štěstí, že děti nemohou auto řídit ani bez léků. Varování na amerických prášcích na spaní vás jistě také pobaví.Výrobci na tyto léky totiž nezapomněli napsat, že mohou způsobit ospalost.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!